Demokrat Parti (DP) başkan adaylığı ve DP tarihi ile ilgili araştırmalarıyla gündeme gelen Samet Ocakoğlu, yaşamına karışma sapkınlığının huzur ve güvenini ileri derecede bozduğu, şahsiyet ve onur kavramına türlü iş ve dengesizlikleri ile ağır zarar verildiği iddiasıyla yargıya başvurdu.
    Ocakoğlu, "Yoğun ve yıpratıcı yaşam temposuna en ağır yorgunluklar düşmüşken, insan için her türlü riski üreten suç ve suçluluk halinden zararlarım nedeniyle şikayetçi oldum. Akşam saatlerinde adliyeye giderek cumhuriyet başsavcılığına müracaatımı yaptım." dedi.
    Olaydaki sorumluluğun geniş ve ağır olduğunu, ancak yargıya güvendiğini ifade eden Ocakoğlu, kendisi gibi pozisyonlardaki insanların böylesine olaylarla başbaşa kalabilmesinin yüklediği sorumlulukların çok ciddi olduğunu, bu olayların hukuk kapsamında mutlaka gerektiği gibi neticelenmesi gerektiğini ifade etti. Ocakoğlu, şöyle dedi:
    "Karşılanmamış güvenlik ve koruma önlemi talebimize ve önceki somut olaylar silsilesi karşısındaki hukuki başvurulara rağmen sürmüş hukuksuzluk, ortam yansımadır. İçinde kaldığımız her yeni olay, yetki ve otoritenin sorumluluğunu artırmaktadır. Onlarca yıl bu ülkenin havasına, suyuna, insanına tasalanıp taraf olmuş, bunca yıl siyaset ve politika ile kaynaşmışken bir genel başkan adayının bu şikayetler ve zararlar içinde kalabilmesi düzün suyunun çıkmasıdır. Biz kaç kişiyiz ki bunlar etrafımızda olabiliyor. Suç ve suçluluğun sorumluluğu TCK'yadır."
    Kendi yaşamına karşı girişilen konuların ayrıntılarına, soruşturmanın selameti açısından girmediğini belirten Ocakoğlu, şöyle dedi: "Soruşturma talebimiz, hukuk devleti kuralları içinde bütün değerlerimiz adına ve onur, şeref, haysiyet ve mukaddesat müdafaası ile yapılmıştır. Başlayan hukuki süreçin sosyal hayatta etkisi olacaktır. Şartlardan büyük üzüntü duyuyorum. Yeni anayasa süreci, Türkiye için çok önemlidir. Anayasamızdaki 'Hukuk Devleti' ilkesinin varlığı yeni anayasa konusundaki temenni, girişim ve taleplerin hatta yapabilme üstünlüğünün başarısına, hiç şüphe yok ki yansıyacaktır."