Pakistan'ın Pencap Eyaleti'nin Sialkot Bölge Valisi Saeed Wihlau ve Multan Bölge Valisi Khuram Muhammad Agha, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’yu makamında ziyaret etti.
Bir dizi ziyaret için Türkiye’ye gelen Pakistan bölge valilerinin, İstanbul’da ilk durakları Eyüp oldu. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun karşıladığı konuklar sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Ardından Eyüp Sultan Hazretleri’nin türbesini ziyaret etti.
Pakistan bölge valileri Türkiye ile ekonomik ve ticari konularda işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan İsmail Kavuncu, “Türkiye’de herkes Pakistan’ı kardeş biliyor. Kültür ve diyalogun gelişmesinde ikili ilişkiler önemli. Hem ticari hem de kültürel paylaşımlar iki ülke insanının birbiriyle bağlarını daha da kuvvetlendirecek” dedi.
Ziyaret sonrası Pakistan bölge valileri, gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti. Başkan İsmail Kavuncu, bölge valilerine Eyüp’ün figürlerinin yer aldığı altın işlemeli tabak hediye etti. Bölge valileri de Pakistan’a özgü el işçiliği ile hazırlanmış ahşap şekerlik hediye etti.
Başkan Kavuncu daha sonra Pakistan bölge valileri ile birlikte ev sahipliğini yaptığı İstanbul ilçe muhtarları toplantısına geçti. Eyüp Sultanzade Restaurant’ta gerçekleştirilen Muhtarlar Birliği’nin toplantısında ilçe muhtarları belediyelerin gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı. Toplantı sonrası Başkan İsmail Kavuncu, Pakistan bölge valileri ve İstanbul ilçe muhtarları hatıra fotoğrafı çektirdi.