Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde 9 çocuklu Tanrıkut ailesi yaklaşık bir aydır çadırda yaşıyor. 4 doğumda ikiz çocuk, birin de de tek çocukları olan Tanrıkut çifti, maddi olarak geçimlerini sağlamalarına rağmen yaşları 14 ile 1 arasında değişen 9 çocukları nedeniyle evsahiplerinin kendilerini kiraya kabul etmediğini söylüyor. Aile, yetkililerden ev bulmak için yardım bekliyor.
9 çocuklu Ercan ve Makbule Tanrıkut çifti Edremit’in Akçay beldesinde oturdukları evlerinden ev sahibi tarafından evi pansiyon yapacağı gerekçesi ile çıkartıldı. Tanrıkut ailesi o günden beri ev arıyor. 9 çocukları bulunduğu için kimsenin ev vermeye yanaşmadığı Ercan ve Makbule Tanrıkut çifti yaklaşık 1 aydır bir kooperatifin yeşil alanına kurdukları çadırda yaşamaya çalışıyor. Eşyalarının bir kısmı çadırın içinde bir kısmı sokakta bulunan Tanrıkut ailesi, çocuklarını da güneşte ısıttıkları su ile çadırlarının bulunduğu yeşil alanın ortasında yıkıyor.
Kimseden maddi yardım beklemediklerinin altını çizen 39 yaşındaki aile reisi Ercan Tanrıkut, geçimlerini boya badana işleri yaparak sağladığını anlattı. Çocuk sayısının fazla olması sebebiyle ev bulamadıklarını belirten baba Tanrıkut, ev bulmalarına yardım etmesi için Edremit Kaymakamı Osman Tunç’a gittiğini ancak kaymakamın eline 150 lira tutuşturup gönderdiğini söyledi. Ercan Tanrıkut, "Kış mevsiminde de buna benzer bir sorun yaşadım. Allah razı olsun Edremit ve Akçay Belediyeleri yardımcı oldu. Akçay Belediyesi bir personelini görevlendirdi ve bu kişi bana ev buldu. Kaymakam Bey de bana iş vereceğini, ev ayarlayacağını söyledi. Beni yine çağırdı bugün gittim yanına. Bana 150 lira para verdi. Arkasından yetişemedim. Yetişsem para istemediğimi söyleyip iade edecektim. Ben boya badana işleri yapıyorum. Ev sahipleri çocuklarımızın çok olduğu gerekçesiyle bize ev vermiyorlar. Yaklaşık 1 aydır bu çadırda yaşıyoruz. Belediye şikayet olmamasına rağmen çadırı buradan kaldırmamızı istiyor. Bizi ta arkalara atıyorlar, sazlıkların arasına. Sazlıkların içine gittiğimde bu çocuklarıma bir şey olursa ben ne yaparım? Birini bir yılan soktu, bir böcek soktu ben ne yapacağım?” diyerek çaresizliğini dillendirdi.

5 DOĞUMUN DÖRDÜNDE İKİZ ÇOCUK
29 yaşındaki anne Makbule Tanrıkut, 5 kez hamile kalmış bunların dördünde ikiz doğurarak 9 çocuk sahibi olmuş. Yaşları 14 ile 1 arasında 9 çocuğuyla birlikte çadırda yaşamak zorunda kalan anne Makbule Tanrıkut, "Ev bulamadığımız için çadırda yaşıyoruz. İsteyerek durmuyoruz ki çadırda. Ev bulsak, biri yardımcı olsa, ev bulsa bir an bile durmayacağız burada. Biz halimizden memnun değiliz ki böyle dışarıda durmaktan. Bize kimse yardımcı olmuyor. Memleketten dışarı atmaya çalışıyorlar. Bize Edremit’e gidin, başka yere gidin diyorlar. Çadırda yaşamak kolay değil. Doğru dürüst düzenin olmuyor. Tuvalet desen kahveye gidiyorsun. Çocukların banyosunu burada yaptırıyorum. Biz kiramızı kendimiz ödeyeceğiz. Ben kimseden para pul istemedim." diye konuştu.
Tanrıkut ailesine ev bulmalarında yardımcı olmak isteyen bir emlakçı da evsahiplerinin Tanrıkut ailesine karşı tutumunu doğruluyor.