Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, belediye sınırları içinde yer alan 200 parka 10 bin gül diktiklerini söyledi.
Son derece önemli bir sembol olan gülün girdiği her yeri şirin ve cazip hale getirdiğini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, modern ve imarlı yapısıyla herkesin beğenisini kazanan Kayseri'nin örnek bir şehir olduğunu, bu güzellikleri geriye götürmeden sürekli biçimde ileriye doğru geliştirmek istediklerini kaydetti. Yıldız, hayatı kolaylaştırıp yaşanabilir bir şehir sunarken yeşil alanların miktar ve kalitesini artırmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.
Başkan Bekir Yıldız, yeşil alan kalitesini artırmak için lalenin ve gülün göz ardı edilemeyen oranda katkı sağladığının altını çizerek, “Laleler sadece mayıs ayında çıkıyor. Gül ise her mevsim mümkün olabiliyor. Gülsüz de park olmayacağı için bol miktarda gül yetiştirip parklarımıza dikiyoruz. Yetiştiremediğimiz kısımlar için de gül satın alıyoruz. Belediyemiz atölyesinde yetiştirdiğimiz 2 bin kadar gülü parklarımıza dikmiştik. 8 bin kadar da Ödemiş’ten alıp diktik. Parklarımızı güllerle donattık, vatandaşlarımız da bundan çok memnun.” dedi.