İzmir'in Bayraklı ilçesinde geçen nisan ayında bir akaryakıt istasyonuna düzenlenen, emekli bir polis memurunun ölümü ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırı, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bir otomobille istasyona gelen iki zanlı, tabancalarını çekerek rastgele ateş ediyor ve sonra da arabayla kaçıyor. Olayın zanlıları ise film gibi bir operasyonla Sakarya'da yakalandı. Bir tanesinin kız arkadaşını takibe alan polis, iki zanlıya da ulaştı.
Anadolu Caddesi'nde Demir Kanatlı Mutlu'ya (42) ait akaryakıt istasyonuna 28 Nisan 2011'de 35 BYA 53 plakalı otomobille gelen silahlı iki kişi, oradakilerin üzerine ateş açtı. Saldırıda, istasyon sahibinin korumalığını yapan emekli polis memurlarından Sefa Erol (49) olay yerinde hayatını kaybetti, özel üvenlik görevlisi Haluk Şaşmaz ve istasyon sahibi Mutlu yaralandı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlıların İ.B. ve Ö.O. olduğunu tespit etti. Zanlıların yakalanmamak için yakınlarıyla irtibatı kestiği, sahte kimlik kullandığı, sürekli cep telefonu, sim kart ve araba değiştirdiği, farklı illerde kısa sürelerle kaldığı belirlendi. Polisin ısrarlı takibi, zanlılardan Ö.O.'nun kız arkadaşıyla irtibat kurmasıyla sonuç verdi. Takibe alınan kız, dün (21 Temmuz) İzmir'den Sakarya'nın Karasu bölgesindeki havuzlu lüks bir villaya gitti. Bunun üzerine Sakarya polisinin de desteğiyle villaya operasyon düzenledi. Karşısında polisi görünce silahını çekerek direnmeye çalışan Ö.O. ve diğer zanlı İ.B. yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise silahlı saldırıda kullanıldığı düşünülen bir tabanca, bir miktar esrar ve sahte sürücü belgeleri ele geçirildi. Haklarında yakalama kararı bulunan iki zanlının, Sakarya'da bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili başka kişiler de olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor.
Söz konusu akaryakıt istasyonu, 2010 yılında da bir silahlı saldırıya uğramıştı. O zaman da bir otomobille istasyona gelen saldırgan silahını çekerek ateş açmış, müdüriyet bölümüne 14 kurşun isabet etmişti. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.