Terör örgütü PKK'nın bomba yüklü aracının ele geçirildiği Mardin'in Sultan Şeyhmus beldesinde bu sefer yola döşeli anti-tank mayını bulundu.
    Mardin-Diyarbakır yolu Sultan Şeyhmus mevkiinin 30. kilometresinde yol kontrolü yapan geçici köy korucularının dikkati büyük bir faciayı önledi. Önceki gün yakalanan bomba yüklü aracın bulunduğu yere 2 kilometre uzaklıktaki yolun kenarına döşenen anti tank mayınını fark eden korucular jandarmaya haber verdi.
    Geniş güvenlik önlemleri alınan yol 2 saat boyunca trafiğe kapalı tutuldu. Olay yerine gelen jandarma ve emniyet güçlerine ait bomba imha uzmanları mayın düzeneğini fünye ile patlattı. Bombanın imhasından sonra Mardin-Diyarbakır kara yolunda bekleyen yolcular rahat bir nefes aldı. Güvenlik güçleri yol boyunca K9 türü bomba tespit köpekleri ve detektörler aracılığı ile yol güvenliğini sağladı.
    Aynı yolun son bir ay içinde üçüncü kez büyük bir faciadan döndüğünü söyleyen sürücülerden Fırat Demir, “Allah bu yolu her zaman koruyor demek ki. Bugün de yeni bir mayın bulunmuş. Allah’a şükür ki patlamadan imha edildi.” dedi.
Kaynak: cha