Ankara'nın Polatlı ilçesindeki tıbbi atıklar Eskişehir'de sterilize edilecek.
Polatlı Belediyesi ile İNTE-ARY firması arasında tıbbi atıkların sterilizasyonu sözleşmesi imzalandı. 1 Eylül tarihinden itibaren yürürlüğe girecek protokolle, Polatlı’daki sağlık kuruluşu ve hastanelerin tıbbi atıkları Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon tesislerinde mikroplarından arındırılacak. Belediyenin imzaladığı protokolle Polatlı’daki tıbbi atıklar İNTE-ARY firması tarafından 31 Aralık 2012 tarihine kadar toplanıp Eskişehir’e taşınarak sterilize edilecek. Belediye sınırları içerisinde üretilecek tıbbi atıkların toplanması, Eskişehir’e taşınması ve sterilize edilmesi protokolü Belediye Başkanı Yakup Çelik ile firma yetkilileri Ahmet Reha Yereşen ve Mümtaz Mahmutoğlu arasında düzenlenen törenle imzalandı.
Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, birinci önceliklerinin hemşerilerinin sağlık ve güvenliği olduğunu, hastane sağlık ocağı gibi yerlerdeki tıbbi atıkların insan sağlığına zarar vermesini engellemek için Eskişehir, Bilecik ve Kütahya Belediyelerininde aralarında bulunduğu 33 Belediyenin Tıbbi atıklarını sterilize eden İNTE-ARY firmasıyla protokol imzaladıklarını, Polatlı’nın firmadan hizmet alan 34’üncü belediye olduğunu söyledi.
Çelik, "İmzaladığımız protokolle Polatlı'da bulunan bütün sağlık kurum ve kuruluşlarından, Tıbbi Atıklar Yönetmeliğinde belirtilen tıbbi atık üreticilerinden ve talep halinde evlerden kaynaklanan tıbbi atıkları yönetmelik hükümlerine uygun olarak halk sağlığına ve çevreye zarar vermeden üreticilerden toplayacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi adına firma tarafından kurulmuş Seyitgazi İlçesinde bulunan tesislerinde sterilize edecek ve bu hizmetin bedelini atık üreticilerinden tahsil edecek. İlçemize hayırlı olsun." açıklamasını yaptı.