Mersin’de el yapımı patlayıcı ve motoloflarla kaçan terör örgütü yandaşlarına bir evin çatısında operasyon yapıldı.
Operasyon sonucu 12 kişi göz altına alınırken çatıda yapılan aramada çok sayıda el yapımı patlayıcı ile atılmaya hazır molotoflar ele geçirildi.
Terör örgütü elebaşısının yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümünü olan 15 Şubat’ı bahane eden terör örgütü yandaşları Akdeniz ve Toroslar İlçelerindeki bazı kenar mahallelerde korsan gösteri yapıp polise taş, havai fişek, molotof ve el yapımı bombalarla saldırdı.
Ara sokaklarda önlem alan polis ekipleri ise terör örgütü yandaşlarına müdahale etti. Vatandaşların etkilenmemesi için gaz bombası atmayan polis ekipleri yakalamaya yönelik çalışma yaptı. Şevket Sümer Mahallesi Siteler Polis Merkezi’nin arka taraflarından ise bir grup tedbir alan polis ekiplerine yine havai fişek molotof ve el yapımı patlayıcı attı. Sakin davranan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gurubu takibe alarak bir evin içine girdiklerini belirledi. Ekipler operasyon yaparak örgüt yandaşlarını iki evin çatısında kıstırdı. Yapacak bir şeyleri kalmayan örgüt yandaşları polise teslim oldu. Evin çatısındaki depoda yapılan aramada ise çok sayıda patlayıcı ve molotof kokteyli ele geçirildi. Göz altına alınan 12 kişi yakalandıkları evlerden çıkarılıp Çevik Kuvvet’e ait otobüslere bindirilerek sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Polisin kenar mahallelerdeki geniş güvenlik önlemi sürüyor.