Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi olan "Sokaktan Spora" projesi kapsamında sokakta çalışan çocuklar spora kazandırılıyor. Bu kapsamda projenin en önemli basamaklarından biri gerçekleştirildi. Yaklaşık 8 ay önce başlayan proje kapsamında kurulan çim hokeyi erkek ve bayan takımları, Konya ve Eskişehir’deki Türkiye şampiyonalarından centilmenlik kupaları ile döndü. Küçük sporculara Emniyet Müdürlüğü tarafından Kernek Aile Göl Gazinasu’nda kitap dağıtıldı.
Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya Valiliği’nin desteğiyle hayata geçirilen projenin önemli gelişmeler sağladığını belirtti. Projeyle sokakta çalışan çocukları spora yönlendirerek sağlıklı bir kişisel gelişim dönemi geçirmelerini amaçladıklarını dile getiren Kahya, bu yolla çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Kentin kenar semtlerinde yaşayan çocuklara yönelik gerçekleştirdikleri projenin amacına ulaştığını ifade eden Kahya, çocukların tamamının gelinen noktada daha akıllı davranışlar sergilemeye başladığını bildirdi. Kahya şöyle devam etti:
    "Proje, sosyal imkanları kısıtlı ve ailelerindeki okuma oranı düşük çocukların geleceklerinde çim hokeyi branşında milli oyunculuk ya da eğitimcilik gibi meslek ve kariyer sahibi olmaya teşvik hedefiyle hayata geçirilmişti. Bu kapsamda Kanuni İlköğretim, Hatice İsmet Şeftalicioğlu ve Hidayet ilköğretim okullarından toplam 45 öğrenciye, proje kapsamında haftada 2 gün antrenman yaptırılıyordu. 8 ayda büyük ilerleme kaydeden proje Türkiye şampiyonası müsabakalarına katıldılar. Her iki takım da Malatya'ya centilmenlik kupaları ile birlikte döndüler."
Önceki yıl 800’e yakın çocukla ilgilendiklerini anlatan Kahya, bu yıl bu sayının 400’e düştüğünü kaydetti. Emniyet Müdürü Kahya, konuşmasının ardından çocuklara ‘Güzeli uyandır’ ve ‘Bunları kimseye anlatamamıştım’ isimli kişisel gelişim kitapları hediye etti. Törenin ardından çocuklar çarpışan arabalara bindi. Çocuklara bu eğlencelerinde polisler eşlik etti.