Ataşehir’de, evlere girerek ziynet eşyası çalan ve kuyumculara satan 4 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. Hırsızlık mallarını satın aldığı ve güvenlik kamerası görüntülerini sildiği iddia edilen bir kuyumcu da gözaltına alındı.
Ataşehir’de Ferhatpaşa ve Yeni Çamlıca mahallelerinde hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri önceki gece bir eve hırsız girdiği ihbarını aldı. İhbar üzerine söz konusu adrese giden ekipleri hırsızlardan birini suçüstü yakaladı.
Soruşturmayı genişleten polis ekipleri birlikte çalıştıkları belirlenen Ferhat E.(25) ile Fırat T.(17) Maltepe’de, Abdülrezzak E. (19) ile Mert S.(19) Ataşehir’deki evlerinde gözaltına alındı. Zanlıların evlerden çaldıkları ziynet eşyalarını önceden anlaştıkları bir kuyumcuya sattıkları öğrenildi. Zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis kuyumcu İ.A.’yı hırsızlık mallarını satın almak suçlamasıyla gözaltına aldı. Yine çalınan altınları satın aldığı öğrenilen yaşı küçük K.T. Maltepe Küçükyalı Polis Merkezi’ne teslim edildi. Gözaltına alınanların ev ve işyerlerinde yapılan incelemelerde çok sayıda ziynet eşyası bulundu.
Kuyumcu İ.A.’nın, çalıntı ziynet eşyalarını satın aldığını gösteren güvenlik kamera görüntülerini de sildiği belirlendi.
Polis, zanlıların çaldığı 9 adet bilezik, tek taş yüzükler, küpeler, kolyeler, kol saatleri, cep telefonları, dizüstü bilgisayarları ve 4 bin 400 lira parayı sahiplerine teslim etti.
Emniyetteki sorgularının ardından hırsızlık zanlıları Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılar emniyetten çıkarıldıkları sırada basın mensuplarına saldırmak istedi. Gazetecilere tekme sallayan zanlı polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Zanlıların adliyedeki sorgularının sürdüğü bildirildi