Ardahan-Posof karayolunun 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı geçidi, şiddetli fırtına ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Tipi sebebiyle Posof'tan sabah erken saatlerde Ardahan'daki dershanelere giden öğrencileri taşıyan minibüslerin de aralarında bulunduğu çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan servis minibüsleri, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Ilgar Dağı BOTAŞ Tesisleri'ne yakın noktadan geri dönmek zorunda kaldı.
    Ardahan'da devam ettikleri dershaneye yetişmek için erken saatlerde yola çıktıklarını belirten öğrenciler, çoğu zaman da yolun tipi nedeniyle kapalı olmasından dolayı geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.
    Posof Lisesi son sınıf öğrencisi Burak Esen, her hafta sonu Posof'tan erken saatlerde kalkıp Ardahan'a dershaneye gittiklerini belirterek, "Yol uzun olduğu için bu çileleri çekiyoruz. Burada kışın uzun sürmesinden dolayı her zaman bu sıkıntıları yaşıyoruz. Sabah saat 05.00'te kalkıyoruz. Üniversite sınavını kazanmak için bu sıkıntılara katlanıyoruz. Devletimiz Ilgar Dağı'nın ulaşım sorununa çözüm bulabilirse, bizden sonraki öğrenciler bu sıkıntıları yaşamazlar." dedi.
    Karayolları ekipleri, görüş mesafesi yetersiz olmasından dolayı yol açma çalışmalarının güçlükle ilerlediğini bildirdi.