Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) ‘Değişim ve Önce İnsan’ konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Toplam kalite ve yönetim üzerine çalışmalar yapan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Çetin katıldı.
Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Prof. Dr. Canan Çetin, Farklılığın bir zenginlik ve bir çeşitlilik olduğunu belirttiği konuşmasında anlattığı öykülerle değişimin insan hayatındaki yerini ve önemini vurguladı.
Bir insanın ya da bir kurumun dünden bugüne olumlu yönde farklı hale gelmesinin değişim demek olduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti: "Kendinize zemin hazırlayın. Çünkü; zeminleriniz algılamanızı, algılar davranışınızı, davranışlar da sonucu oluşturur. Sonucu beğenmediyseniz, davranışınızı değiştirin, davranışlarınızı mı beğenmiyorsunuz o zaman geldiğiniz duraklardan geri gidin ve algılamanızı değiştirin. Hayatınızda oluşturduğunuz zemin beyazsa mutlaka siyahı da yanına koymayı unutmayın." dedi.
Hayatımızın büyük bir bölümünü oluşturan insan ilişkilerinin temelinde iletişim, liderlik ve motivasyon kavramlarının yer aldığını ifade eden Prof. Çetin, "Merkezinize ilkeler koyun. Her şey sizin elinizde, içsel motivasyonunuzu sağlayın, sahip olduklarınızla ilgilenin. Önceki yıllarda örgütleri, sağladıkları kar ve sahip oldukları sermayeler ilgilendiriyordu. Bugün ise bu faktörlerin yanında bilgi ve müşteri kavramları da önem kazanmaya başladı. Örgüt önce varlığını koruyacak ki sürdürülebilir olsun, bunu yaparken de çevreyle uyum içerisinde olacak, merkezine doğruluk, dürüstlük, adalet gibi ilkelerini koymalı." diyerek sözlerini noktaladı.
Değişen dünya düzeninde insan faktörü ve insan kaynaklarının öneminden bahseden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rekabet eden ülkelerin birbirlerini pek çok açıdan taklit edebileceğini ancak insan kavramının teknoloji ve diğer üretim faktörlerinin tümüne anlam kazandıran ve taklit edilemeyen bir güç olduğunu söyledi.