Antalya'nın Fatih Mahallesi'nde hizmet veren PTT Bank şubesinde görevli bayan veznedarı silah tehdidiyle etkisiz hale getiren soyguncular, 2 bin 500 TL’yi alarak kayıplara karıştı. Aynı şube ve bayan veznedarın bir yıl içerisinde ikinci kez soyulduğu öğrenildi.
     Olay, Antalya Bulvarı Fatih mahallesi Fatih PTT Bank Şube’sinde meydana geldi. Öğle tatilinin başladığı 12.00’de şubeye gelen eli silahlı iki soyguncu, veznedar Ümmü Özkaya’yı (43) tehdit ederek etkisiz hale getirdi. Soygunculardan biri veznenin arkasına geçerek paraları alırken, diğeri dışarıda bekleyerek gözetleme yaptı. Kimlikleri belirlenemeyen iki kişi şube önünde kendilerini bekleyen üçüncü bir kişinin kullandığı plakaları sökülmüş gri renkli otomobille kaçmaya başladı.
        Veznedar Ümmü Özkaya, şubeden dışarıya çıkarak çevreden yardım istedi ve otomobilin arkasından koştu. Bu sırda yoldan geçen bir kişi otomobilin arkasından koşarak araca soda şişesi attı. Soyguncular buna rağmen hızla olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi.
        Veznedarın olayı cep telefonu ile polisi arayarak haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Soyguncuları yakalamak için polis telsizinden soyguncuların eşkâli anons edilerek yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.
        İkinci kez soyulan veznedar Özkaya, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Olayın ardından PTT Bank şubesine gelen veznedar Ümmü Özkaya’nın eşi Yaşar Özkaya, şubenin daha önce de soyulduğunu söyledi.