Adana'da bir PTT şubesinde arkadaşıyla soygun gerçekleştirdiği iddiasıyla iki yıldır aranan zanlı, tanınmamak için kılıktan kılığa girmesine rağmen yakalanmaktan kurtulamadı.
Olay, 4 Haziran 2009 tarihinde merkez Seyhan ilçesi Yenibey mahallesindeki PTT şubesinde yaşandı. PTT şubesine gelen silahlı bir kişi, vezne görevlisi Murat Aslan'a tabanca doğrultup ölümle tehdit etti, ardından kasada 160 lirayı alarak kendisini motosikletle bekleyen arkadaşıyla kaçtı. Olayın ardından Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, motosikleti kullandığı belirlenen 22 yaşındaki Ramazan Tıbık'ı yakaladı.
Tıbık, tutuklanarak cezaevini gönderildi. Polisin iki yıldan bu yana aradığı ve PTT şubesinde soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen 22 yaşındaki Ramazan Kayra ise merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı mahallesindeki bir apartman dairesine düzenlenen baskınla yakalandı. Baskında üzerinde kimlik çıkmayan Ramazan Kayra, kendisinin soygunu gerçekleştirdiğini itiraf etti. Sürekli kılık değiştirdiğini anlatan zanlının, tanınmamak için saç uzatıp top sakal bıraktığı ortaya çıktı.
Hakkında "tutuklama" kararı bulunan zanlı cezaevine gönderildi. Bu arada, PTT şubesinde yaşanan soygun güvenlik kameralarınca da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde PTT görevlisi kasayı kapatmaya hazırlandığı sırada yüzü maskeli soyguncu, tabancayı doğrultup içeri giriyor. Görevli, ellerini havaya kaldırırken tabancalı soyguncu uzatılan parayı aldıktan sonra kaçıyor. Zanlı uzaklaştıktan sonra ise PTT görevlisi, dışarı çıkıp çevredekilerden yardım istiyor.