Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan metronun güzergahına karşı çıktıklarını belirterek, “Üniversiteye köy treni istemiyoruz.” dedi. Bu konuda üniversite senatosunun da kararının bulunduğunu ifade eden Akınoğlu, Akıncılardan gelecek metronun hiçbir faydasının olmayacağını vurguladı.
Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Akınoğlu, üniversiteye metronun gelmesinin doğru bir karar olduğunu ancak beton yığını, köylü treni istemediklerini aktardı. Büyükşehir Belediyesi tarafından metronun güzergah planının tek taraflı yapıldığını ve kendilerine sorulmadığını kaydeden Akınoğlu, belirlenen güzergahın, ne öğrencilere ne üniversite çalışanlarına ne de Balcalı’ya gelen hastalara bir faydasının olmayacağını kaydetti. Bunun temel amacının üniversite arazilerini parçalamak olduğunu dile getiren Akınoğlu, “Bu yatırım kamu kaynağı israfına yol açacak, amaca uygun olmayan, bu güzergahtaki hafif raylı sisteme; Büyükşehir Belediyesi'nin tüm dayatmalarına karşılık, uygunluk görüşü verilmeyecektir." diye konuştu.

ÇKA’DAN TEKNOKENTE HİZMET KALİTESİNİN ARTIRILMASI İÇİN 750 BİN LİRA DESTEK
Çukurova Teknokent için hazırlanan projenin Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 750 bin liralık hibe desteği sağlandığını duyuran Akınoğlu, 2010 yılı Mali Destek Programları içersinde yer alan Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı kapsamında sundukları Çukurova Teknokent’in Hizmet Kapasitesinin Artırılması Projesi'nin 750 bin lira hibe verilmemesinin uygun görüldüğünü açıkladı. Çukurova Teknokent'e, 4 bin 95 metrekarelik ek bir bina yapılarak, 26 yeni ofisle en az 150 uzman kişiye daha istihdam sağlanacağını dile getiren Akınoğlu, “Teknokent, üniversite-sanayi işbirliğinin daha da ileriye götürülmesine, bölgemizde bulunan ve Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) yapmak isteyen kuruluşlara ortam sağlayacağız. Teknoloji yoğun üretim ve girişimciliğin desteklenmesine, bölge ve ülke sanayinin kalkınmasına, uluslararası rekabet edebilecek düzeyde ürünlerin geliştirilmesine, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere sağlaması açısından da önemli.” ifadelerini kullandı.

    HAVACILIK ÜNİVERSİTESİ
    7 yıllık rektörlük görevi süresince insanları tanıma imkanı bulduğunu vurgulayan Akınoğlu, basın önünde verilen demeçlerin çoğunun havada kaldığını ileri sürdü. Akınoğlu, ''En çok yaptığımız şey basına demeç verip bunların bir müddet sonra unutulmasını beklemektir. Biri geldi 'Adana'ya Havacılık Üniversitesi kuracağım' dedi. Manşetlerde yer aldı. Soruyorum, Havacılık Üniversitesi ne oldu? Ankara'dan gelen misafirimize Adana kebabı ikram ettik, şalgam içirdik, kalktı gitti. Bu demeci de verdi. Herkes, bu havacılık üniversitesi ne oldu? bunu sormalı. Havacılık Üniversitesi'nin Adana'da kurulması mümkün değil. Biz şu anda sivil havacılık yüksek okulu teklifini YÖK'e verdik. Hayal peşinde değil gerçekler peşinde koşmamız gerektiğini düşünüyorum."