Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, Elbistan’ın fakülte beklentisi ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Karaaslan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın fakülte açılması ile ilgili olarak 100 bin nüfus sınırını hatırlattı.
        Elbistan’a yeni bir meslek yüksek okulu binası için proje düşünülmediğini kaydeden Karaaslan, bunun yerine hayata geçirilmesi planlanan projelerle uğraşacaklarını bildirdi. Karaaslan, ayrıca Göksun’a açılan 4 yıllık Meslek Yüksek Okulu gibi bir okulun Elbistan’a açılmasının da mümkün olduğunu aktardı. Karaaslan, “Meslek Yüksek Okulu için arkadaşlarımızın önerdiği bölümleri açmayı düşünüyoruz. Şu anda özellikle arkadaşlarımızın geliştirdiği projelerin üzerinde duruyoruz. Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda geliştirilen bazı projeler var. Onların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Projeler şu anda Devlet Planlama Teşkilatı’nda. Onları destekledik, gittik görüştük. Bu ay içerisinde savunma için arkadaşlarımızı davet etmişler. Özellikle onlar için çalışmaktayız. Hanifi Binici hocamızın yürüttüğü çalışmalar yeni bölümlerden çok daha önemli. Şimdilik onu bekleyeceğiz. O çalışmalar istediğimiz gibi sonuçlanırsa sanırım Meslek Yüksek Okulunu ihya edebiliriz.” açıklamasında bulundu.
     Karaaslan, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; "Galiba bu yılın başındaydı, ilçemizin, hemşerilerimizin yoğun isteği üzerine ve de olabileceği yönündeki bazı işaretler üzerine bir rapor hazırlayarak Elbistan’a Teknoloji Fakültesi kurulması yönünde YÖK’e müracaatta bulunmuştuk. Olabileceğini düşünüyorduk ama maalesef kabul edilmedi. Bunun için bize herhangi bir sebep bildirilmedi, sadece uygun görülmediği söylendi. Tesadüfen o dönemlerde Sayın YÖK Başkanımıza bir programda basın mensupları bir soru sormuştu. Sorunun ne olduğunu, neden sorulduğunu bilmiyorum ama YÖK Başkanımız soruya ‘biz, 100 binin altında nüfusa sahip yerlere fakülte bile açmıyoruz’ şeklinde cevap verdi. Hal böyleyken, bunlar yaşanmışken biz yeni bir girişim düşünmüyoruz. Bu gelişmelerden dolayı yeni bir projemiz yok.”
     Göksun’a fakülte açılmadığını belirten Karaaslan, "O konuda da yanlış bilgilendirme var. Sanki Elbistan’ın hak ettiği, Elbistan’a verilmesi düşünülen şey oraya verilmiş gibi değerlendiriliyor. Ama doğru değil. O uygulamalı bilimler yüksek okulu ama 4 yıllık bir yüksekokul. Elbistan’ın isteğini yukarıya ilettiğimiz için Göksun’dan gelen yoğun talebi de biz yukarıya iletmek durumunda kaldık. O farklı bir okul, 4 yıllık yüksekokul. Burada kurulması düşünülen Teknoloji Fakültesiyle ilgisi yok. O kabul edildi ve Göksun da böylece yüksek okula kavuşmuş oldu. Tabi YÖK’ün de üniversitenin de kendine göre bir planlaması, projeleri var. Demek ki bu sıralar olmadı, ileride ne olur onun için bir şey diyemeyeceğim. Teorik olarak Göksun’a açılan yüksek okul gibi Elbistan’a da bir yüksek okul açılması mümkün. Ona da YÖK karar veriyor, ayrıca Bakanlar Kurulu’nda da onaylanıyor.” şeklinde konuştu.
     KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan Elbistan ziyareti sırasında Pınarbaşı Mesire alanına uğradı. Burada yemek yiyen Karaaslan, doğal güzellik karşısında etkilendiğini ifade etti. Karaaslan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici ve EMYO öğretim elemanları eşlik ettiler.