Rize Belediyesi, ilde son yıllarda büyük artış gösteren çevre kirliliğine karşı sorunu çözmek ve çöp atanların tespiti adına şehrin bazı kesimlerine kamera yerleştirecek.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediye ekiplerince Rize Üniversitesi Dosma Meslek Yüksekokulu çevresine ve yol kenarlarına bırakılan atıklar ile inşaat malzemelerini kaldırma çalışmalarını yakından inceledi.
Bakırcı, çalışmalar sonrası yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projesi kapsamında büyük ölçüde ilerleyen Rize’de bu görüntülerle karşılaşmanın hoş olmadığını belirterek, "Yıllardır duyarsız vatandaşlar tarafından yaratılan bu çirkin görüntülere dur demenin peşinde olan belediyemiz, kendi imkânları çerçevesinde uygun olmayan alanlara bırakılan atık malzemeleri iş makineleri aracılığıyla kaldırarak uygun alanlara taşıyor." dedi. Bakırcı, "Artık şehrimizin muhtelif yerlerine gizli kameralar kurarak çevre kirliliğine sebebiyet veren vatandaşlarımızı takip altına alacağız. Tespit ettiğimiz kişilerin hakkında yasal işlem başlatarak kanunlar çerçevesinde cezai işlem uygulayacağız. Rize Belediyesinin Salarha bölgesinde oluşturduğu ücretsiz döküm alanları var. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını ve oluşturduğumuz bu alanlara malzemelerini dökmelerini bekliyorum." diye konuştu.