Antalya'da, Rus rehberlerin ölümüne neden olan sahte alkollü içeceklerden bin 500 koli ele geçirildi. Operasyonda, kullanıma bin adet boş şişe, 35 bin adet kapak ile içki yapımında kullanılan metil alkol ve renklendirici su bulundu.
     Antalya Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeniköy Mahallesi'nde bir depoya kamyonlardan boş içki şişesi indirildiği bilgisini aldı. Bunun üzerine depoya giden ekipler kamyon şoförü Erdem D. ile birlikte firma sahibi Cengiz B.’yi gözaltına aldı. Soruşturmayı genişleten Döşemealtı polisi, Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleriyle birlikte Organize Sanayi Sitesi’nde zirai ilaç imalatı yapan bir iş yerine de baskın yaptı. Mali polis, iş yerinde ve kamyonda yaptıkları aramada bin 500 koli sahte içki, bin boş şişe, 35 bin kapak, binlerce sahte bandrol, içki yapımında kullanılan su ve renklendirici ile metil alkol ele geçirdi.
        Ele geçirilen sahte alkollü içeceklerin 5 Rus rehberin ölümüne neden olan markadan olduğu tespit edildi. Antalya Emniyetine getirilen kamyonda Tarım İl Müdürlüğü gıda denetim elemanları tarafından inceleme yapıldı.