Kilosu 12 ile 14 bin lira arasında değişen ve dünyanın en pahalı baharat bitkisi olarak bilinen Safran Adana’nın Kozan ilçesinde de yetiştirilmeye başlandı.
Kozan’a bağlı Kızlarsekisi köyünde Safran yetiştiren Ali Gök, Safran'ı 2007 yılında televizyonda gördüğünü ve Karabük’ün Safranbolu ilçesine gidip incelediğini anlattı.
4 senedir bu işle uğraştığını ifade eden Gök, “Safran’ın sağlıkta çok faydası olduğunu öğrendim özellikle de kanser hastaları tedavisi için faydalı bir bitki. Birinci sınıf Safranın kilosu 12 ile 14 bin TL arasında değişiyor.” dedi.
Yetiştirildikleri ürünleri Avrupa ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletlerine göndereceklerini kaydeden Ali Gök, üretim belgesi için Kozan ilçe Tarım Müdürlüğünden yardım istediklerini belirtti. Gök “Adana’da bir kişinin bu işle uğraştığını duydum, bende Kozan ilçesinde bir dönüm yerde bu işi yapıyorum. Şu an elimde 15 dönüme yetecek Safran soğanı var. Daha da çoğaltacağım, Bu işi yapacak arkadaşlara gelsinler yardımcı olurum” diye konuştu.
Kozan İlçe Tarım Müdürü Necati Doğanay da “Çiftçimizin Safran ekimini Kozan’da yaptığını duyunca şaşırdık. Bizim sistemimizde de var. Belli dönemlerde pazarlama oluyor. Şimdi çiftçimize üretim belgesini vereceğiz." ifadesini kullandı.