Bingöl'de 9 Şubat'ta düzenlenen operasyonda 9 terörist ölü, 3 terörist de sağ ele geçirilmişti. Sağ ele geçirilen teröristlerden biri verdiği ifadede şunları söyledi: "Kampımız deşifre olmuştu. Köylülerin ahırlarına girdik. Erzak yoktu, sıkıntı çekiyorduk. Askerler etrafımızı sarmıştı. Teslim ol çağrısı yaptılar. Ahır içerisinde bulunan örgüt mensuplarının çoğu askerlerin teslim ol çağrısı üzerine teslim olmayı istedi. Ancak Peri-Mahir kod adlı H.K.’nın eyalet sorumlusu olması nedeniyle, tehdit ederek teslim olmak isteyeni vuracağını söyledi, tüm teröristler bu tehdit üzerine el bombalarını patlattılar. Biz ise bombaların pimlerini çektikten sonra geriye doğru kaçarak ölümden kurtulduk.''

    Ölü ele geçirilen Peri-Mahir kod adlı H.K.’nın Tunceli, Bingöl, Muş, Erzurum ve Elazığ illerinden sorumlu sözde Eyalet Koordinatörü olduğu belirtildi. H.K.'nın 1994 yılında örgüte katıldığı, 18 yıldır örgüt içerisinde bulunduğu, 2009 yılına kadar Kuzey Irak’ta sözde Özel Güçlerden sorumlu olduğu, 2009 yılında sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu olarak Bingöl, Muş, Tunceli, Erzurum ve Elazığ illerinde gerçekleştirilen eylemlerin talimatını ve onayını verdiği, ayrıca büyük şehirlere patlayıcı madde ve bomba aktarma faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

H.K.'nın 30 Nisan 2010 tarihinde Tunceli Nazimiye Sarıyayla Jandarma Karakol Komutanlığına yapılan 4 askerin şehit edildiği ve 7 askerin yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 8 Temmuz 2010 tarihinde Muş Varto İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan 4 polis memurunun yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 15 Mayıs 2011 tarihinde Bingöl şehir merkezinde trafik otosuna yapılan ve bir polis memurunun yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 28 Temmuz 2011 tarihinde Bingöl-Karlıova ilçe merkezinde Korucubaşı Hacı Alan isimli şahsın şehit edilmesi eylemi, 05 Ağustos 2011 tarihinde Bingöl-Merkez-Kurudere mevkiinde askeri konvoya roketli saldırı eylemi, 19 Ağustos 2011 tarihinde Bingöl-Merkez-Kurudere mevkiinde askeri konvoyun geçişi esnasında el yapımı patlayıcı madde patlatılması eylemi, 7 Eylül 2011 tarihinde 7 örgüt mensubunca Erzurum-Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik yapılan silahlı saldırı eylemi girişimi, 17 Eylül 2011 tarihinde Bingöl-Genç ilçesi Güzeldere mevkiinde güvenlik güçlerine yönelik terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen bir askerin şehit edildiği, 2 askerin yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 2 Ekim 2011 tarihinde Bingöl-Merkez-Çeltiksuyu Köyü sınırlarında bulunan havaalanı inşaat şantiyesinin yakılması eylemi, Eylül 2011 tarihinde askeri konvoya, takviye birliklere ve üst düzey kamu görevlilerine yapılması planlanan ancak güvenlik güçleri tarafından engellenen eylemi ile 29 Ekim 2011 tarihinde Bingöl-Merkez Yenişehir Mahallesi'nde Rohani kod adlı N.G. isimli bayan örgüt mensubunun gerçekleştirdiği 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 24 şahsın yaralandığı canlı bomba eylemleri olmak üzere birçok eylemi bizzat yöneterek içinde olduğu ve eylem talimatlarını verdiği belirtildi.

Diğer ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarından Berdan kod adlı S.E.’nin sözde Bingöl Bölge Sorumlu Yardımcısı olduğu, Bitlis ve Irak’ın kuzeyinde üst düzey yöneticilik yaptığı, Pling kod adlı M.D.’nin sözde Adaklı Bölge Sorumlusu ve Tirej kod adlı C.D.’nin ise bölgede güvenlik güçlerine karşı yapılan eylemlerde kullanılan patlayıcı düzeneklerini hazırlayan terörist olduğu bildirildi.

Teröristlerle birlikte 2 adet M-16 piyade tüfeği, 9 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet roketatar, 5 adet roketatar mühimmatı, 4 adet el bombası, bir adet Yeasu marka büyük telsiz, 2 adet Yeasu marka küçük telsiz, 500 gram A-4 plastik patlayıcı, bir adet gündüz el dürbünü, 47 adet elektrikli fünye, 6 adet uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneği, silahlara ait şarjör ve mühimmat ile sözde vergilendirme adı altında zorla vatandaştan toplandığı değerlendirilen yaklaşık 60 bin TL değerinde döviz ve TL cinsi para, bol miktarda el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan elektronik malzeme, örgüte ait yaşam malzemesi, yiyecek, doküman ve diğer malzemeler ele geçirildi.