Düğün dönüşü askerlerin ateşinde kardeşini kaybeden Habip Çetintaş, ‘dur’ ihtarını duymadıklarını savunarak, askerlerin ateş etmesi üzerine kendisinin de kuru sıkı tabanca ile bir el ateş ettiğini söyledi.

Samsun’un Havza ilçesinde dün gece meydana gelen olayda sağ kurtulan ağabey Habip Çetintaş (18), düğün için gittikleri dedesinin köyünden dönerken, saldırıya maruz kaldıklarını iddia etti. Gün içinde Havza’dan düğüne gitmek üzere Paşapınar köyüne gittiklerini belirten Çetintaş, “Düğün dönüşü kardeşimle birlikte gece 22.30 civarı Boğaziçi viyadüğünün altında araba bekliyorduk. Uzun bir süre araba bekledik, gelmedi. Gelenler de bizi almadı. Karşı bayırdan yukarı viyadüğe çıkmak istedik. Bir anda silah sesleri duymaya başladık. Sonrasını hatırlamıyorum. Bende de kuru sıkı tabanca vardı. Askerlerin ateşi üzerine ben de bir el ateş açtım. ‘Dur’ ihtarı olmadı. Çatışma esnasında kardeşimin yere yatması için tekme vurup, kendimi aşağı demir yoluna yuvarladım.” dedi. Çetintaş, kuru sıkı tabancayı iki sene önce bir düğünde bulduğunu ifade etti.

4 çocuk annesi Güler Çetintaş, Havza’nın Karşıyaka Mahallesi'ndeki evinde gözyaşı döküyor. Gökhan Çetintaş (13) için evinde tören düzenlenecek. Öğle namazına müteakip Havza ilçe merkezinde Kevser Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Öte yandan Habip Çetintaş’ın dedesi Kemal Kaya’nın akrabası Arslan Kaya, köylerinde dün düğün olmadığını kaydetti.