Antalya’da 6 ay önce ‘aile hekimiyiz’ diye girdikleri evdeki kadını iğne yaparak bayılttıktan sonra değerli eşyaları çalan 2 kişi hakkında 15 yıl hapis cezası istendi.
    Meydan Kavağı Mahallesi 1551 sokakta 24 Ocak 2011 tarininde meydana gelen olayda; bir siteye giren 2 kişi kendilerini 'aile hekimi’ olarak tanıttıkları Selma Gül’e bayıltıcı iğne yaparak evde bulunan değerleri eşyaları alarak kayıplara karışmıştı. Polis tarafından yakalandıktan sonra nöbetçi mahkemece tutuklanan Mehmet Ö. ve İdris İ. hakkında Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir tarafından hazırlanan iddianame Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
    İddianamede sanıklar hakkında ‘nitelikli yağma’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede sanıkların kendilerini ‘aile hekimi’ olarak tanıttıkları, bu suretle yağma yapmayı planladıkları evlerde önceden kontrol ettikleri belirtildi. Sanıkların olay günü Selma Gül’ün evine gelerek kendilerini ‘aile hekimi’ olarak tanıttıkları da iddianamede yer aldı. İki sanığın, Selma Gül’e rahatsızlığının olup olmadığını sordukları, bunun karşılığında olumsuz cevap aldıkları, ancak müştekinin tetanos aşısı olmak istediği ifade edildi. İddianamede sanıkların da müştekiye kendilerinin bu aşıyı yapabileceklerini söyleyerek Selma Gül’e enjekte ettikleri madde nedeniyle bayıldığı belirtildi. Sanık Mehmet Ö. ve İdris İ.’nin Semle Gül’ün bayılması üzerine evde bulunan, bilezik, 2 adet inci altın künye, yatak odasında bulunan 520 TL, 2 adet alyans, bir adet beyaz altın yüzük ve bir adet dizüstü bilgisayarı yağmalayarak ayrıldıkları belirtildi.
Söz konusu olayla ilgili ilk duruşma bugün Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ö. ve İdris İ. hazır bulunduruldu. Duruşmaya, müşteki Selma Gül ve avukatlar da katıldı. Duruşmada ilk olarak sanık İdris İğrek’in ifadesi alındı. İğrek, müşteki Selma Gül’ü tanımadığını olay günü de orada olmadığını iddia etti. İdris İ., kendisinin sağlık cihazı pazarlama işi yaptığını söyledi. Diğer sanık Mehmet Ö. de, kendisinin tıbbı cihaz pazarlama işiyle uğraştığını, söz konusu iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Davaya katılma talebi kabul edilen müşteki Selam Gül de olay günü iki sanığın eve gelerek kendisine yaptıkları iğneden bayıldığını, ayıldığı sıra da ise evde kimsenin bulunmadığını söyledi. Gül, daha sonra evdeki değerli eşyalarının alındığını fark ettiğini ifade etti. Duruşmada davalı ve davacı tanıkları da dinlendi.
Mahkeme Başkanı Tuncay Özmen, her iki sanığın da tutukluluklarının devamına ve dosyadaki eksiklerinin giderilmesi için duruşmanın 18 Ağustos 2011 tarihine ertelenmesine karar verdi.