Mersin limanında el konulan anguslar, kamyonlarla Şanlıurfa'ya getirildi. Dağıtım töreninde bazı çiftçiler dağıtımda ayrımcılık yapıldığını ileri sürerek tepki gösterdi.
Şanlıurfa'ya yaklaşık 10 bin ithal Angus getirildi. Bir haftadır valiliğin el koyma ihtimaline karşılık angusları Mersin yakınlarında denizde bekleten aracı firma, angusları karaya çıkardı. Şanlıurfa'dan gönderilen 54 kamyonla anguslar Şanlıurfa'ya getiriliyor. İlk kamyonlar şehre giriş yaptı. Karaköprü tarafında bekletilen anguslar için sahipleri karayolunda beklemeye koyuldu. Burada bazı hak sahipleri daha önce getirilen angusların adaletsizce dağıtıldığını savundu, valiliğe tepki gösterdi. telefonla diğer alıcılarıda arayan tepkili çiftçi, arkadaşlarının da destek amacıyla yanına gelmesini istedi. Öfkeli çiftçiyi Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Kooperatif Başkanı Rızvan Rızvanoğlu ve arkadaşları sakinleştirdi. Valilikten parasını geri isteyen bir çiftçi, "Ben, 11 aydır para vermişim. Sözde ucuz hayvan getirecekler. Paramı geri istiyorum." şeklinde tepki gösterdi.
Dolandırıldığını ileri süren Kooperatif Başkanı Rızvan Rızvanoğlu, "10 bin hayvan aldık. Yolda dolandırıldık. 8 bin 300 tanesini aldı, sahiplerinde dağıttık. Geriye kalan 2 bin hayvanda dolandırıldı. Firmalar bizi dolandırdı. 5 aydır bunların peşindeyiz. Vali beyin desteği ile hayvanlarımızı geri aldık. Vali olmasaydı bunlarıda geri alamazdık." ifadelerini kullandı. Anguslar sahiplerine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan tarafından teslim edilecekti fakat bilinmeyen bir sebepten ötürü vali teslim törenini gerçekleştiremedi. Dağıtım için yoldaki diğer hayvanların da gelmesi bekleniyor. Bu arada bir haftadır gemide bekletilen angusların halsiz olduğu görüldü.