Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 6 aylık asker Jandarma Komando Er Onur Karakuş'un yakınlarına hep ‘şehit olacağım’ dediği belirtildi. Ağabey Gökhan Karakuş, “Acımız büyük. Allah rahmet eylesin. Giderken şehit olacağım diyordu.” dedi.
Beytüşşebap'ta dün şehit düşen Ordulu Onur Karakuş'un yakınları ve sevenleri, Habipler Yayla Mahallesi'ndeki evinde toplandı. Karakuş'un oturduğu binaya dev bir Türk bayrağı asıldı. Şehit Karakuş'un ağabeyi Gökhan Karakuş, ölüm haberini sabah erken saatte aldıklarını belirterek, "Bizim İstanbul'da iki evimiz var. Annem babam ve Onur, Kağıthane'deki evde kalıyordu. Onur bir tekstil atölyesinde çalışıyordu. Diğer 3 kardeş de Habipler'de kalıyoruz. Sabah saat 04.00-05.00 arasında Jandarma geldi ve acı haberi verdiler. Acımız büyük ama ne diyelim Allah rahmet eylesin. İftardan sonra saldırı olmuş. Olayla ilgili daha fazla bir bilgimiz yok. Buradan giderken de söylüyordu şehit olacağını. Allah mekanını cennet etsin. Karayılan da yakalandı. Türkiye'ye teslim edilirse Öcalan gibi olmasın. İdam edilsinler." diye konuştu.
Onur'un diğer ağabeyi Hamit Karakuş, şehit ağabeyi olduğu için gurur duyduğunu ancak, yeteri kadar eğitim almamış, üç aylık acemiliğin ardından 20 yaşındaki çocukların dağa gönderilerek hainlerin önüne atılmasına büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Karakuş, "Askerlik kısa sürede öğrenilmez. Hiçbir meslek üç ayda öğrenilmez. Bu çocuklar 75 günde, 90 günde ne öğreniyorlar ki dağa gönderiliyorlar?" dedi.
Bu arada şehidin babası Veysel Karakuş'un memleketi Ordu'da olduğu, İstanbul'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Anne Havva Karakuş ise oğlunun şehit haberini aldıktan sonra fenalaştığı için gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi.
Onur Karakuş’un şehit olduğu haberini alan arkadaşları da evine gelerek yakınlarına başsağlığı diledi. Karakuş’un arkadaşları, “Arkadaşımız şehit oldu mekanı cennettir. Bu saldırılarla yılmayacağız. Biz de askere gideceğiz. Gerekirse biz de şehit olacağız.” dedi.
Şehit Onur Karakuş'un cenazesinin Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip, Edirne kapı Şehitliği'ne defnedilecek.