Konya’nın merkez Selçuklu Belediye Meclisi, aldığı kararla, Selçuklu'da naylon ve plastik poşet kullanımını yasakladı. Poşet stoklarının tüketilmesi amacıyla 31 Aralık 2011 tarihine kadar firmalara süre tanınırken, halkın bilinçlendirilmesi amacıyla 10 bin adet bez torba yaptırılıp dağıtılması kararlaştırıldı.
    Selçuklu Belediye Meclisi, iş yerlerinde alışveriş sonrası, ürünlerin plastik torba içerisinde müşteriye sunulması yönünde karar aldı. Belediye, doğada kısa sürede çözülebilen poşetlerin veya bez torbaların kullanımı önerildi.
    Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin 17. maddesinin (d) bendinde yapılan değişiklik gereği, 'Doğada uzun süre kaybolmayan, kötü kokulu, insan sağlığı ve çevre üzerinde olumsuz etkiler oluşturan naylon poşetlerin kullanılamayacağı' yönündeki hükmü dikkate alan Selçuklu Belediye Meclisi Eğitim Kültür ve Çevre Komisyonu, hazırlanan raporu değerlendirdi ve oy birliği ile kabul etti.
    Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, naylon poşetlerin doğada 400-500 yıl boyunca yok olmadan kalabildiğini belirterek, "Naylon poşetlerin sadece yüzde 1‘i geri dönüştürülür, yüzde 99’u doğada kalır. "Petrol türevi bir madde olan naylon poşetlerin tüketilmekte olan gıda maddeleri ile doğrudan teması halinde insan sağlığına da ciddi olumsuzlukları bulunmaktadır. Alternatif olarak bez torba ve çevreci bio poşet kullanımının yaygınlaştırılması için halkımızın bilinçlenmesini sağlayacak çalışmalar yapmaktayız." dedi.
    Dakikada 1 milyon poşetin doğrudan doğaya, çöpe veya denize atıldığına dikkat çeken Başkan Altay, “Hem bireysel sağlığımız, hem yaşadığımız doğal ortamın korunması için bundan böyle naylon poşet yerine, geri dönüşümlü ürünleri tercih etmeliyiz. Özellikle alışveriş yaparken naylon poşet yerine bir kez kullanıldıktan sonra temizlenip defalarca kullanılabilecek bez torba kullanımı yaygınlaştırlmalı. Toplumun her kesiminde geçerli olacak bu uygulama ile çevre bilincine sahip yeni nesillerin hem insan sağlığı hem de çevrenin korunması konusunda önemli adımlar atmış olacağız. Bu konuda AVM'ler ve ilgili oda ve kurum-kuruluşlarla ortak eğitim çalışmaları yapacağız." şeklinde konuştu. Öte yandan pazar yerleri, marketler ve AVM’lerde halkın bilinçlendirilmesi için 10 bin adet bez torba dağıtılması kararlaştırıldı.