Adıyaman’da ihtiyaç sahipleri öğrenciler için açılan okuma salonları ildeki eğitim öğretim faaliyetlerine büyük katkı sağlıyor. Derneğin, özel dershanelere gitme imkânı olmayan öğrencilere yönelik 13 şubeyle hizmet verdiğini belirten Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Eroğlu, “Merkez okuma salonunda SBS’ye hazırlanan 438 öğrencimizin, 173'ü, 400'ün üzerinde puan alarak büyük bir başarı yakalamıştır. Öğrencilerimizin SBS başarı ortalaması 393'tür.. Her yıl başarımızı artırarak devam ettirmekteyiz." dedi.
Elde edilen neticenin Adıyamanlılar için büyük onur olduğunu belirten Eroğlu, “Kenar semtlerde imkansızlıklar içinde başarmak için mücadele veren öğrenciler ışık saçan gözleriyle bir umut arıyor. Derneğimiz, belediye ve SODES işbirliğiyle, fırsat eşitliği ve tanınan imkanlar karşılığında nice cevheri, ilimize kazandırarak başarılara imza atmak niyetindeyiz. Bu güne kadar maddi ve manevi desteklerle ücretsiz olarak sürdürdüğümüz bu eğitim faaliyetimiz bundan sonra da ücretsiz olarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.
    Birçok öğrencinin tercihlerini yapma imkânlarının dahi olmadığı, tercihlerinin okuma salonu öğretmenleri tarafından yapıldığı bildirildi.