Kayseri Serhat Dershaneleri, Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarına göre Türkiye ikincisi çıkardı. Dershane, sınav sonuçlarına göre ilk 100 arasında birçok öğrencisinin yer almasının yanı sıra Kayseri birincisi ve ikincisini çıkarmanın sevincini yaşıyor.
        Serhat Dershanesi’nde düzenlenen törende LYS sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilere plaket verildi. Serhat Dershanesi Serçeönü Şubesi Müdürü Mustafa İnoğlu, her yıl olduğu gibi Serhat Dershanesi’nin bu yıl da üniversite sınav sonuçlarında başarı elde ettiğini belirtti. Kayseri’nin süper beyinlerini yetiştirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden İnöoğlu, “Serhat Dershanesi, sınav sonuçlarına göre Türkiye, ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü ve beşincisi çıkarmıştır. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Bu başarı, başta öğretmenlerimizin sağladığı disiplinli çalışma, öğrencilerimiz ve velilerimizin de bu disiplinli çalışma sürecinde gösterdikleri azimle gelmiştir. Bu başarıları alan öğrencilerimizi kutluyorum. Kendilerine bundan sondaki öğrencilik dönemlerinde başarı diliyorum.” dedi.
        İnoğlu, Serhat Dershanelerinin, SBS’den sonra LYS’de de bu başarıyı elde etmesinin altında iyi bir eğitim olduğunu anlatarak, “Dershanemiz, yapılan çalışma sürecinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Öğretmenlerimiz, çalışma döneminde öğrencilerinin başarılı olması adına ciddi bir emek sarf etmişlerdir. Öğrencilerimizin eğitimlerinde gerekli olan dokümanlar büyük titizlikle hazırlandı ve kendilerine verildi. Sonuç olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da LYS’de önemli bir başarı elde ettik. Bütün öğrencilerimiz iyi dereceler yaparken, Türkiye ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü çıkarmanın yanı sıra Kayseri birincisinin de dershanemizden çıkması bizleri sevindirdi.” diye konuştu.
        LYS TM-1 puan türünde Türkiye ikincisi, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde de Türkiye üçüncüsü olan Kayseri Fen Lisesi ve Serhat Dershanesi öğrencisi Ömer Faruk Taylan, "Sınava, düzenli çalışarak hazırlandım ve başardım. Tıp, hukuk ya da mühendislik okumak istiyorum." dedi. Ömer Faruk Taylan, LYS'de bir derece beklediğini, ancak Türkiye ikincisi ve üçüncüsü olmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini söyledi. Taylan, sınavda, eşit ağırlıkta pek zorlanmadığını, fen sorularında biraz zorlandığını ancak onları da yaptığını söyledi.
        Sınavda derece elde eden öğrencilere plaket ve çiçek verildi. Türkiye ikincisi Ömer Faruk Taylan’a plaketini veren Mustafa Ali İnoğlu, daha önce derece yapan öğrencilere vereceklerini belirttikleri ödüllerin ileriki bir tarihte törenle teslim edileceğini anlattı. İnoğlu, LYS’de başarılı olan öğrencilerden Türkiye birincisi için araba, Türkiye ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne 8 bin TL, dördüncüsüne 5 bin TL, beşincisine 4 bin TL eğitim ve burs ödülü verileceğini sözlerine ekledi.
        Derece yapan öğrencilerin ismi şöyle: Ömer Faruk Taylan, TM-1 puan türünde Türkiye ikincisi, Kayseri birincisi. TM-2 puan türünde Türkiye üçüncüsü ve Kayseri birincisi. TM-3 puan türünde Türkiye ikincisi Kayseri birincisi.
        Refia Nur Oluk, TM-1 puan türünde Türkiye beşincisi, Kayseri ikincisi. TM-2 puan türünde Türkiye dördüncüsü, Kayseri ikincisi. TM-3 puan türünde Türkiye dördüncüsü, Kayseri ikincisi.
        Furkan Bayraktar, TM-1 puan türünde Türkiye 38’incisi.
        Gökhan Kuşçu, MF-4 puan türünde Türkiye 78’incisi.
        Hümeyra Çakır, MF-3 puan türünde Türkiye 93’üncüsü.
        Mehmet Emre Yiğit, TM-3 puan türünde Türkiye 97’incisi.         
        Mahmut Burak Laçin MF-3 puan türünde Türkiye 105’incisi.         
        Hüseyin Yılmaz, Ebubekir Güler, Enes Safa Sar, Şehadet Öztürk ve Yasin Duran da ilik 200 arasına giren öğrenciler oldu.