İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık, dili ırkı ayrı olsa da bin yıldır Anadolu insanının Peygamber Efendimizin sevgisi etrafında birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşadığını söyledi.
Adana genelinde birçok etkinliklere imza atan Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği 14 Şubat Sevgililer gününde ‘En sevgiliyi’ anma gecesi düzenledi. Adnan Menderes Spor Salonunda düzenlenen programa Adanalılar büyük ilgi gösterirken Adana Vali Yardımcısı Mustafa Karadağ, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Dernekler İl Müdürü Recep Kurtoğlu da katıldı. Spor salonunun tribünleri tıklım tıklım dolarken ilahiler eşliğinde Konya’dan gelen semazen ekibinin sema gösterisi büyük beğeni topladı.
Bu anlamlı gecede Efendimizin insanlığı nasıl sevdiğini, insanların birbirlerini nasıl sevmesi gerektiğini anlatan İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık, sevgisiz hiçbir şeyin olmadığını belirterek, “Efendimiz yakınları sevgisini davranışlarıyla hissettirdiği gibi bunu sözle de dile getirirdi. Sizde sevdiklerinize sevdiğinizi söyleyin.” dedi.
Müslümanların gönül dünyalarında, Peygamber Efendimiz'in (sav) yerinin ayrı olduğunu vurgulayan İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık, “Salonun bu kadar dolu olması beni çok mutlu etti. Efendiler efendisi, kainatın efendisi Peygamber Efendimiz'i (sav) en sevgiliyi 14 Şubat Sevgililer günüde anmak gerçekten çok anlamlı ve çok güzel. O'nu (sav) seven Anadolu insanı, camiler almayınca böyle salonlar dahi almıyor. Bu şunu gösteriyor, gönül dünyamızda gönül evlerimizde Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) yeri ayrıdır. Ben de O’na (sav) olan heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Bu salonların almayışı Peygamber Efendimiz'e (sav) karşı yeniden bir kıprayış, bir hareket var, sevgili Peygamberimize (sav) olan bağlılığımızı, imanımızı yeniden güçlendiriyoruz.” dedi.
Efendimizin sevgisinin etrafında toplanan Müslümanların asla hüsrana uğramayacağını söyleyen Kocabıyık, “Onun dili sevgi dilidir. Onun yolu sevgi yoludur, Allah yoludur.. Bizler bin yıldır Anadolu’da birlikte yaşarken onun sevgisinden uzaklaştık ve ayrışmaya başladık. Allaha şükür ki bu necip millet yeniden onun sevgisi etrafında toplanıyor. Bu salonların dolması bunun en büyük göstergesi.” diye konuştu.
Adana Vali Yardımcısı Mustafa Karadağ ise sevgililer gününde en sevgili efendimiz için bu salonu dolduran insanların arasında bulunduğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.
Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şahin Sedat Ergunay ise Efendiler efendisi en sevgili insanın sevgisinin bütün insanlığa hatta bütün alemlere yeteceğini belirterek, “Gelin onun sevgisinin etrafında birleşelim.” dedi.