Seyhan Müftülüğüne bağlı Kur’an kursu öğreticileri haftada bir kez belirlenen cami ve zaman dilimi içerisinde hanım cemaate vaaz vermeye başladı.
Geçen haftalarda iki gün süren vaaz ve teknikleri seminerine katılan Kur'an kursu öğreticileri kendi mahallelerinde veya Seyhan Müftülüğünün uygun gördüğü bir camide gönüllü olarak hanım cemaati eğitiyor.
Eğitim programına katılan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, “Hanım cemaatimiz bizim için son derece önemlidir. Çocuklarımızın ilk öğretmeni ve ilk öğreticileri annelerdir. İlk mektep ana kucağıdır ve baba ocağıdır. Biz anneleri ve hanım kardeşlerimizi manevi yönden en iyi bir şekilde eğitmezsek onların çocuklarına verebileceği bir şey olamaz. Düsturumuz önce ahlak ve maneviyattır. Maddi ve iktisadi kalkınma manevi kalkınmanın arkasında gelir. Maneviyatsız milletlerin nesepleri ve nesilleri yok olmaya mahkumdur. İnsanlığın ilk atasının Hz. Âdem olduğunu, Hz. İbrahim’in milletinden geldiğini hiçbir zaman unutturmamamız gerekir. Hele de kainatın iftihar tablosu Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’ya ümmet olma bahtiyarlığını da eklersek, işte insan ancak o zaman insan olur." dedi.
Uzun, "Biz Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Yarattığı birçok mahlukatın içerisinde insan, çeşitli tip ve renklerden oluşan insanlık aleminin içerisinde bizi İslam ve imanla şereflendirmiştir. İşte bugün Müftülüğümüze bağlı Kuran kursu öğreticilerimiz bu duygu ve düşüncelerle manevi bir atmosfer meydana getirmek için tabiri caizse şaha kalkmışlardır. Kendi mahallelerinin manevi önderleri ve rehberleri olan hoca hanımların bu hizmeti çok büyük bir mana ifade etmektedir. Seyhanımızın inşallah dini hizmet yol haritasını müspet yönden etkileyecektir. Ben hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerini dinlemeye gelen tüm hanım kardeşlerime de teşekkür ve dua ediyorum.” diye konuştu.