AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Şehit Komiser Osman Demir'in cenaze töreni için birlikte geldikleri İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den bazı taleplerde bulunduğunu söyledi.
    Yazılı bir açıklama yapan Demirkıran, “Sayın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve bakanlık üst düzey yöneticileri ile Jandarma Genel Komutanı Org. Nejdet Özele ilimizle ilgili bazı taleplerde bulundum. Bu taleplerin arasında şuan 250 öğrenci kapasitesine sahip olan Polis Meslek Yüksek Okulu'nun kapasitesinin yüzde 100 arttırılarak, öğrenci sayısının 500'e çıkarılması ile emniyet müdürlüğüne yeni hizmet binası yapımı geliyor. Sayın Bakan her iki konuya da çok sıcak baktı. Özellikle Emniyet Müdürlüğümüze yeni hizmet binasını önemsiyorum. Çünkü bu müdürlüğümüz farklı ve elverişsiz binalarda hizmet veriyor. Bu durum, pasaport işlemleri dahil Emniyet Müdürlüğü'ne işi düşen vatandaşlar ve personel için zorluklar oluşturuyor." dedi.
Bu iki konunun dışında, Siirt İl merkezinde konutların arasında kalan il jandarma komutanlığının, Eruh yolu üzerindeki eski atış alanına taşınması konusunu aktardığını belirten Demirkıran, "Gene aynı şekilde büyük ölçüde arazi sıkıntısı çekilen Pervari ilçemizde de ilçe jandarma komutanlığının boşaltılan Atatürk YİBO'ya taşınması gerektiğini anlattım. Bu konunun da inceleneceği sözünü aldım. İlimiz için çok önemli gördüğüm dört konunun bundan sonra da takipçisi olacağım.” görüşünü dile getirdi.