Üniversiteli olabilmek için 1,3 milyon öğrencinin sonucunu merakla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı.
Mersin’in Silifke ilçesinde ilk dershane olarak hizmet veren FEM Dershanesi, bu yıl yine başarısını ispatladı.
ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre, YGS-2’de Türkiye 104, SBS ‘de ise 3 tane Türkiye birincisi çıkaran FEM Dershanesi, LYS’ de MF-1 puan türünden Türkiye 79. su çıkarmayı başardı. Başarının adresi olan ve kamuoyunda da marka olarak bilinen FEM Dershanesi her dönem elde ettiği birincilikler ile hem kalitesini ve ham de başarısını perçinlemiş oldu. Silifke’yi gururlandıran başarı elde eden LYS’de Türkiye 79.'su olan Mehtap Uysal’ı, FEM Dershanesi Laptop bilgisayar hediye ederek ödüllendirdi.
YGS’de Türkiye 104. LYS’ de Türkiye 79. su olan Mehtap Uysal elde ettiği başarıda ailesinin, okul ve dershane öğretmenlerinin büyük emeği ve katkıları olduğunu açıkladı.
Tıp okumak istediğini belirten Mehtap Uysal, “YGS elde ettiğimi başarıda FEM dershanesinin emeğini ve katkılarını tarif edemem. Özellikle dershane öğretmenin Hasan Dönmez’e, Silifke Anadolu Lisesi öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bazı sosyal aktivitelerden fedakarlık yaptım. Düzenli ve sistemli çalıştım. Sınava, marka olmuş, kalitesini ispatlamış verdiği dokümanlardan çok istifade ettim. Bu süreçte bana destek olan, yalnız bırakmayan Ailem, Okul ve dershane öğretmenlerine ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
FEM Dershanesi Müdürü Şeref Karakaş, Kurumun Silifke’de dershaneciliğin sektör haline gelmesinde öncü ve lokomotif görevi üstlendiğini kaydetti.
İlk olmanın avantajını iyi kullanıp,Silifke halkı ile et ile tırnak gibi bütünleşerek sevgi ve hoşgörü içinde birlikte bu başarıların kazanıldığına işaret eden Müdürü Karakaş,FEM Dershanesinin, kendilerine güvenenleri mahcup etmeyerek, ilçede ilk defa elde edilen üstün başarılar ve çıkarılan şampiyonlar ile Silifke’nin adını kamuoyuna başarılar dolu bir tablo ile duyurmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.
Başarıda emeği geçen Mehtap’ın ailesi, okul öğretmenleri , dershane öğretmenlerini kutlayan Müdürü Karakaş, “Silifke FEM Dershanesi bu yıl ilk olarak YGS de Türkiye 104.'Sü, SBS 8. sınıfta 3 Türkiye birinciliği, LYS de MF-1 puan türünden Türkiye 79.'su çıkararak Silifke için Türkiye ile yarıştığını göstermiştir. Her yıl kazanılan başarılarının tesadüf olmadığını bu yıl elde edilen başarılar en önemli delili ve kanıtı olmuştur. Eğitimde tesadüflere yer yoktur. Zira eğitim ihmale gelmez. Bu üst üste gelen tarihi başarılı sonuçlar göstermiştir ki, eğitim kadromuzun kalitesi, tecrübesi, fedakarlığı, kendilerini sürekli güncellemeleri ile dokümanlarımızın seçkinliği ve her şeyden önemlisi FM’in kurumsal kimliği başarının asıl sebepleridir." diye konuştu.