İl Özel İdaresi arkasında bulunan ve yapıldığı günden bu yana kamu yararına kullanılamayan 2 adet kapalı serada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yılda 2 milyon fidan yetiştirecek. Serada yetiştirilen fidanların normal fidanlardan bir yıl erken dikime hazır hale geleceği belirtiliyor.
        İl Özel İdaresi tarafından fidan yetiştirmek için 2005 yılında 389 bin lira harcanarak yaptırılan ve daha sonra işletilmeyen 2 adet kapalı sera, belediye tarafından kiralandı. Ancak seralar yine işletilmedi. Sivas Belediyesi tarafından İl Özel İdaresi’nden 10 yıllığına kiralanan fakat kamuya kazandırılamayan seraların tahsisi belediyeden alındı. İl Özel İdaresi, 2 adet kapalı seranın tahsisini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptı.
        Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Dilmen yıllardır atıl durumda bulunan seraları Sivas’a kazandırmak için çalışmalara başladı. Seraların demir aksamının yeniden düzenlendiğini kaydeden Dilmen, eskiden üzeri naylon kaplı olan ve Sivas’ın iklim koşullarına uygun olmadığı için yırtılan bu malzemenin yerine şimdi polikarbon kaplatıldığını açıkladı. Polikarbonun, tüm olumsuz hava koşullarına dayanıklılık gösteren bir malzeme olarak kullanıldığını aktaran Dilmen, atıl durumdan kurtarılarak Sivas ekonomisine kazandırılacak 2 serada yılda 2 milyon fidan yetiştireceklerini ve serada yetişecek fidanların dışarıda yetişen fidanlardan bir yıl erken dikime hazır hale geleceğini belirtti.
        Seralarda yürütülen çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanıyor. Seralara yıllar boyunca herhangi bir bakım ve onarım çalışması yapılmadığı, üzerini kapatan naylonların rüzgârdan tamamen yırtıldığı; iklimlendirme, sulama, gübreleme çalışmalarını otomatik olarak yapacak bilgisayar sisteminin de çürümeye terk edildiği belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaptığı çalışmayla seralara yeniden hayat veriyor.