Norveç’in efsanevi balığı somon ile 20 yıldır tüketiciler için değişik tatlar geliştiren Alarko-Leröy, döner ve çiğ köfteden sonra bu kez de somonun tatlısını yaptı. Yöresel tatlarla Antalya’da aşçıları şaşırtan Alarko-Leröy, somonlu mantıdan, gözlemeye, çiğ börekten, somonlu kazandibine kadar geleneksel tatlara uyarlanmış 20 farklı lezzeti Antalya’daki ofisinde düzenlediği davette konuklarının beğenisine sundu. Özellikle somonlu kazandibi ve kabak yerine somon kullanılan tahinli ceviz tatlısı, lezzeti ile ilgi odağı oldu. Menüde yer alan Kayseri’nin mantısı ile Bolu’nun keşli, cevizli mantısında somon kullanıldı. Yöresel lezzetlerden Bursa’nın İnegöl köftesi, Eskişehir’in çi böreği, Antep’in içli köftesi somondan yapıldı. Ayrıca Antalya’nın tahinli cevizli kabak tatlısının somunlu versiyonu ile somonlu kazandibi tatlısı büyük ilgi gördü.
Şeflerin ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in de katıldığı davette Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, şirkette Ar-Ge ekibinin Norveçli somon balığını yöresel yemeklere uyarlayarak, geleneksel ama modern yeni tatlar yakalamakta ustalaştıklarını söyledi. Somonu Türk lezzetlerine uyarlamaktan gurur duyduklarını ifade eden Alaton, "Faydalı ve pahalı olmayan bir yemekle Türk halkını tanıştırdık. İthal olmasına rağmen burada işleniyor. Burada çeşit haline geliyor. Bugün de burada bulunmamızın sebebi tatlısının da yapılabilir olduğu mesajını vermek. Nitekim aşçılarımız somonu Türk damak tadına uygun bir şekilde tatlısına kadar yaptı." diye konuştu. Somon balığına 20 yıldır geleneksel sofralarda yer açtıklarını dile getiren Alarko-Leröy Genel Müdürü Bülent Işık da, "Somon döner, çiğ köfte, pastırma ile uyumunu test ettik ve damak tadınıza uygun lezzetlerini keşfettik. Aynı heyecan ile diğer yöresel yemeklerde de Türk damak tadına uygun somon balığını denemeye devam ediyoruz. Bu denemelerden başarılı sonuçlar alıyoruz." dedi.
Alarko-Leröy, Kocaeli’nde modern ve hijyenik kurallara uygun teknolojik donanımdaki fabrikasında, Norveç’ten getirdiği taze somonlarla, füme, pastırma, loin, sıcak füme, lakerda, marine, fileto, steak, biftek gibi katma değerli ürünler üretiyor. Otellerden, restoranlara, catering firmalarından, tatil köylerine uzanan bir profesyonel müşteri zinciri ile tüketiciyle buluşturuyor.