Almanya Stuttgart Barosu ile Bursa Barosu arasında mesleki işbirliğine gidiliyor.
        Almanya’da otomotiv endüstrisi devi Stuttgart şehrinin barosu ile Türkiye’nin Detroit’i sayılan Bursa'nın barosu, başta avukat eğitimi olmak üzere, ekonomik konularda yaşanacak olası sorunların daha rahat çözülmesi amacıyla iş birliği yapacak. Bu kapsamda Stuttgart Baro Başkanı Frank E. R. Diem ve Stuttgart barosunda görevli ve Alman Türk Forumu’nun başkan yardımcılığını da yapmakta olan Türk avukat Kaan Kalkan Bursa Barosu Başkanı Av. Zekeriya Birkan’ı makamında ziyaret etti. Bursa Adliyesi'nde baro bürosunda gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulunuldu.
        Yapılan görüşmeler kapsamında iki kent arasında özellikle sanayi ve otomotiv sektöründeki gelişmelerden dolayı iki şehir arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda uluslar arası ticaret alanında yaşanacak hukuki sıkıntıların daha rahat çözülmesi için avukatların eğitiminin üzerinde duruluyor.
        Ziyaret kapsamında; avukatlar için reklam yasası, Türk ve Alman avukatların yaşadığı değişim, iki baro arasında işbirliği imkanları gibi konular ele alınacak. Teknik anlamda ise Türkiye’de istinaf mahkemelerinin bir türlü faaliyete geçirilememesine rağmen, Almanya’da avukatların istinaf mahkemelerinin kapatılması için çaba sarf etmesi, bunun sebepleri ve bilgi paylaşımı masaya yatırılacak.

“AVUKAT DEĞİŞİMİ VE STAJ İLE EĞİTİMLER VERİLECEK”
        Ziyarette konuşan Bursa Barosu Başkanı Av. Zekeriya Birkan, Bursa Barosu ile Stuttgart Barosu arasında işbirliğine gitmeyi amaçladıklarını belirtti. Birkan, “İki kentin özellikle otomotiv sanayisi başta olmak üzere birçok konuda benzerlikler gösterdiği için iki kent otomotiv endüstrisi merkezi durumunda. Bu iki kentin arasında yapılacak ticaret faaliyetlerde yaşanacak anlaşmazlıkların daha kolay çözülebilmesi için ikili ilişkilerin geliştirilmesi için görüşmelere başlayacağız. Hukuk anlamında diğer mevzuatlarda çalışmalar devam ediyor. Barolar arasında ve avukatlar arasında bu tür çalışmalar yapılacak.” dedi.
        Avukatların eğitimi ve staj gibi konuların da ele alınacağını anlatan Zekeriya Birkan, bir süre sonra ise kendilerinin Stuttgart Barosu'na iade-i ziyarette bulunacaklarını sözlerine ekledi.

“İKİ KENT ARASINDA ÇOK ORTAK NOKTA VAR”
        Almanya Stuttgart Baro Başkanı Frank E. R. Diem ise ziyaretleri kapsamında birlikte fikir teatisinde bulunup işbirliği konularını hayata geçirmek için çalışacaklarını ifade etti. Diem, “Barolar arasında işbirliği yapmamız gerekiyor. Yabancı ülkelerden ve yabancı kültürlerden gelip yabancı diller konuşuyoruz. Ancak 1985’den beri Türkiye’deki faaliyetlerimde Alman ve Türkler arasında çok ortak noktalar geliştiğini gördüm. Ben de Bursa ve Stuttgart baroları arasında hayata geçirilecek bir çok proje olacağına inanıyorum. Burada olduğum için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.