Zonguldak Alaplı Belediyesi’nce, önümüzdeki hafta sağlık kuruluşlarında sünnet ettirilecek 50 çocuk ve aileleri, kendileri için düzenlenen şölende bir araya gelerek eğlendi.
    Alaplı Belediyesi’nin, bu yıl 12.'sini gerçekleştirdiği Geleneksel Sünnet Şöleni, sünnet çocuklarının giyindirilmesiyle başladı. Kıyafetleri giydirildikten sonra belediye binası önünde davul-zurna eşliğinde eğlenen sünnet çocukları, ardından Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ettiler.
    Belediye Çaybahçesi’nde aileleriyle birlikte öğle yemeği ikram edilen sünnet çocukları, otobüslerle şehir turu attılar. Öğleden sonra Alaplı Kaymakamı Aydın Memük’ü makamında ziyaret eden sünnet çocukları için, Hükümlet Konağı önünden başlayarak Belediye Çaybahçesi’nde sona eren kortej düzenlendi. Korteje; Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, kamu kurumlarının temsilcileri, sünnet çocukları, aileleri ile vatandaşlar katıldı.
    Belediye Çaybahçesi’nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik başlattığı sünnet şöleninin 12 yıldan bu yana sürdürüldüğünü belirterek, “Önümüzdeki hafta sünnet ettirilecek olan bu 50 çocuğumuz, erkekliğe ilk adımı atacaklar. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ve önceki dönem belediye başkanlarımızı bir kez daha kutluyorum. Bu şölen, hiç kuşkusuz bundan sonraki yıllarda da devam edecektir.” dedi.
    Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, bu yıl sünnet ettirilecek 50 çocukla birlikte, 12 yılda toplam 900 çocuğun sünnet ettirildiğini ifade etti. Çimenoğlu, şöyle dedi: “AK Parti İlçe Başkanı Sayın Faruk Çaturoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde başlayan bu şölenin bugün 12.'sini gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnet ettirilmesini amaçlayan bu şöleni başlatan Sayın Faruk Çaturoğlu’nu kutluyorum. Bu gelenek, bundan sonra da aynı heyecanla devam edecektir. Benim bir hedefim ve söylemim var; üç dönem belediye başkanı olarak görev yapmayı hedefliyorum. Bugün sünnetlerini yaptığımız bu çocukların, inşallah nikahlarını da yine ben kıyacağım. Sponsorlarımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona destek verenlere teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu gerçekleştirmemizde, ilk günden bu yana bize desteğini esirgemeyen Alaplı Kaymakamlığı’na ve Alaplı Kaymakamı Sayın Aydın Memük’e ayrıca teşekkür ediyorum. Belediye personelimize, sünnet çocuklarının ailelerine ve bugün bizleri yalnız bırakmayan herkese de teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Alaplı Belediyesi olarak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya öncülük edici etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecektir.“
    Konuşmaların ardından, sünnet çocukları, animasyon gösterileri ve yerel sanatçı Muammer Darçın’ın söylediği şarkılarla eğlendi.