Sunucu Ceyda ve Esra Ersoy kardeşlerin, gözaltına alındıkları sırada görevli polis memuruna hakaret ettikleri ve yaralanmasına sebep oldukları iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.
İstanbul 22. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Ceyda ve Esra Ersoy ile şikâyetçi polis memuru Derya Dilara Yürekli katıldı. Mahkmede ifade veren sanık Ceyda Ersoy, iddianamede anlatılanların bir kısmının doğru olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bir operasyon kapsamında gözaltına alınıp emniyete götürüldük. Burada lavaboya gitmek istedik. Şikâyetçi polis memuru eşliğinde lavaboya gittik. Bu sırada kardeşim Ceyda, elindeki peçeteyi düşürdü. Almak için eğildiğinde polis memuru diğer yerdeki peçeteleri de almasını istedi. Kardeşim alamayacağını söylemesi üzerine polis kapıyı kapattı ve kardeşime saldırdı. Bende kardeşimi koruma amaçlı engel olmaya çalıştım. Ancak bana da saldırdı ve beni darp etti. Polis memuru bize 'daha 4 gün buradasınız' diyerek bizi itti. Ardından fenalaşıp bayıldım. Ben kesinlikle darp etmediğim gibi hakaret de etmedim. Asıl şikâyetçi biziz."
Sanık Ceyda Ersoy ise emniyette verdiği ifadesinde bazı beyanlarını kabul etmedi. Ersoy, "Psikolojim bozuktu. Okumadan imzaladım." dedi. Sanık Esra Ersoy da, olayın ablasının anlattığı şekilde yaşandığını, polis memurunu kesinlikle darp etmediğini ve hakaret içeren sözler sarf etmediğini kaydetti.
Şikâyetçi Derya Dilara Yürekli, 8 yıldır polis memuru olarak görev yaptığını belirterek, "Sanık beyanlarına katılmıyorum. Kesinlikle anlattıkları gibi davranmadım. Ayrıca görevli arkadaşlarımın da tanık olarak dinlenmesini istiyorum." diye konuştu.
Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık kardeşler Ceyda ve Esra Ersoy hakkında "görevli memura hakaret" ve "basit yaralanma" suçlarından ayrı ayrı 3'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.