Suriye’de 3 aydan beri devam eden ayaklanmalar Türk nakliyecilerini olumsuz etkiledi. Başta Mardin olmak üzere bölgede nakliye sektöründe çalışan binlerce kamyon şoförü güvenlik nedeniyle Suriye’ye gidemediği için kontak kapattı.
    Mardin Nakliyeciler Birliği Başkanı Muhsin Kaya, Suriye’de devam eden olaylar yüzünden bu ülkeye yönelik nakliye sektörünün durma noktasına geldiğini belirterek, Mardin’de yüzlerce kamyoncunun 3 aydan beri kontak kapattığını söyledi. Suriye’de güvenlik kalmadığı için karşı tarafa nakliye yapamadıklarını belirten Kaya, "Şu anda Suriye’de mazot karaborsaya düştü. İç karışıklık yüzünden şoförlerimizin can güvenliği kalmadı. Bu yüzden şoförlerimizi gönderemiyoruz. Binlerce kamyoncumuz şu anda işsiz bekliyor. Bu da Türkiye ekonomisini etkiliyor. Umarım Suriye’ki olaylar en kısa zamanda sona erer. Biz de kaldığımız yerden nakliyemize devam ederiz.” dedi.
    Mardin Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Ali Baraj ise Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle iki ülke sınırlarında giriş çıkışların önemli oranlarda azaldığını söyledi. Baraj, "TIR ve kamyonların yanı sıra ticari taksi ve yolcu giriş çıkışlarının da yoğun olarak yapıldığı sınır kapılarında azalmalar yaşanmaktadır. İnsanar Suriye üzerinden Ortadoğu'ya geçmeye korkar hale geldi. Suriye’de güvenlik korkusu var. TIR sürücüleri Ortadoğu'ya geçmek için olayların yoğun olarak yaşandığı Suriye'nin Dera kentinden geçmek gerekiyor. Ancak burada yaşananlar nedeniyle sürücüler korkuyor. İş akışı çok düştü. Ortadoğu’da yaşanan bu olaylar nedeniyle en çok Türkiye ekonomisi ve bölge nakliyecilerimiz etkilenmektedir. Umarım bu olayar kısa zamanda sona erer.” diye konuştu.