Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Hatay’a yerleştirilen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının dönüşleri devam ediyor.
    24-25Temmuz’da 196 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı kendi istekleriyle ülkelerine döndü. 49 kişi de Türkiye’ye giriş yaptı.
    Türkiye’de yaşamaya devam eden Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının geçici barınmaları için her türlü kolaylık tesisleri ile (seyyar mutfak, banyo, WC üniteleri, çocuk oyun parkları, ibadet alanları, eğitim, seyyar hastane ve diğer sosyal tesisler) birlikte Yayladağı’nda 2, Altınözü’nde 2, Reyhanlı ilçesinde 1, merkez ilçeye bağlı Apaydın köyünde 1 ve Karbeyaz Kuyubaşı’nda 1 olmak üzere toplam 7 çadırkent kuruldu.
    İlgili kurum ve kuruluşlarla, çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler veriliyor.
    Bugüne kadar Türkiye’ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının 15.907 olduğunu açıklayan AFAD Başkanlığı, bugüne kadar geri dönüş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşın 7.890 olduğu ve şu an itibariyle Türkiye’deki Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı sayısının da 8.017 olduğunu belirtti.