Sürmene ve köylerinde meydana gelen çok sayıda göçük, toprak kayması ve sel maddi hasara yol açtı.
    Trabzon’un Sürmene ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle ilçeye bağlı bir çok köyde toprak kayması ve heyelan meydana geldi. Yukarı Ovalı, Aşağı Ovalı, ve Fındıcak köylerinde meydana gelen heyelan nedeniyle bazı evler kullanılamaz hale geldi. Yukarı Ovalı köyünde 3 evin altında toprak kayarken evlerin üstünde de göçük meydana geldi ve evlerde çatlaklar oluştu. Aynı zamanda köyleri birbirine bağlayan ana yollarda da toprak kayması meydana geldi, yollar ulaşıma kapandı. Fındıcak köyünde de aşırı yağış mezarların açılmasına sebep oldu.
    Evlerini göçük olma tehlikesi nedeniyle kullanmayacaklarını söyleyen Yukarı Ovalı köyü sakinlerinden Gürsel Çebi yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Afet işleri, İl özel idare ve Kaymakamlığı aradığını belirten Çebi, “Sabah 05.30’dan beri ayaktayım. Her yeri aradım saat 16.00 oldu. Şuan itibari ile iki çalışma aracı gönderileceğini söylediler.” dedi.
    Olayın ehemmiyetini basın mensupları vasıtasıyla yetkililere ulaştırdıklarını belirten Çebi, “Kaymakam ve jandarma şu an itibari ile bölgeye ulaştı. Devletin desteğini arkamızda görmek çok güzel.” görüşünü dile getirdi.
    Olay yerine intikal eden Sürmene Kaymakam vekili Araklı Kaymakamı Avni Kula bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölge halkından bilgiler alan Kula, devlet olarak gerekenin yapılacağını belirtti.