Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak kömürleri, bu yıl ilk defa vatandaşların evlerinin kapılarına kadar götürüyor. 8 Ekim’de başlayan dağıtma işlemi çerçevesinde 11 bin 500 tonluk kömür kentteki yoksul ailelere dağıtılacak.
SYDV Malatya İl Müdürü Hidayet Bozkurt, organize sanayi bölgesindeki kömür boşaltım istasyonunda yaptığı açıklamada, kış mevsimi için ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtmaya 8 Ekim’de başladıklarını belirtti.
    Bu yıl 11 bin 500 ton kömürün dağıtılacağını anlatan Bozkurt, dağıtılan kömürleri muhtaç ailelerin evlerine kadar götürdüklerini ifade etti.
Bozkurt, şöyle devam etti: "İnşallah bu yıl 11 bin 500 ton kömürü vatandaşlarımızın evlerine götüreceğiz. Bundan önceki senelerde vatandaşlarımız buraya gelip sıraya girerek kömürlerini alıyorlardı. Kar ve çamurda problemler oluyordu. Bu sene dağıtım sistemimizi değiştirdik. Vatandaşlarımızın evine götürerek kömürü bizzat teslim ediyoruz. Buraya gelmeyecekler, sıraya girmeyecekler, yağmurda ıslanmayacaklar. Emek harcamayacaklar, yol parası vermeyecekler. Daha önceki yıllara göre kömür daha kaliteli. Soma Linyit Kömür İşletmeleri'nden getirdiğimiz kömür Rusya kömürü kalitesinde.”
Bu yıl Malatya’da ihtiyaç sahiplerini kış aylarında üşütmeyeceklerini anlatan Bozkurt, vakıfta kaydı bulunan ve yeşil kartı olan ailelerin durumları incelenerek, kömür dağıtımının yapıldığını dile getirdi. Bozkurt, her aileye 1 ton kömür verildiğini sözlerine ekledi.