İzmit Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Pişmaniye ve Hoşgörü Festivali, İstanbul Taksim’deki tanıtım etkinliği ile başladı. Etkinlikte 1 ton pişmaniye dağıtıldı.
    Galatasaray Lisesi önünden başlayan etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demşircan, İzmit Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, İzmitli pişmaniye üreticileri, sivil toplum örgüt temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter takımı eşliğinde Taksim’de düzenlenen kortej yürüyüşüne İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Başkan Doğan’ın Taksim Anıtı’na çelen koyması ve saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden etkinlikte pişmaniye çekimi de yapıldı. 1 Ton pişmaniyenin dağıtıldığı etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Pişmaniye İzmit’in en önemli ürünlerinden biridir. Coğrafi olarak da biz bunun tescilini aldık. Gerçek pişmaniye İzmit’ten alınır ve İzmit’te yapılır.” dedi.
    Pişmaniye alıcılarına seslenen Doğan, “Pişmaniye alırken üzerinde İzmit Pişmaniyesi logosuna dikkat edin. Merdiven altı pişmaniyeye asla izin vermiyoruz” şeklinde konuştu.
    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da “Başkanımız, İzmit’in bu önemli yiyecek maddesiyle tatlı yeyip tatlı konuşalım demek istiyor. Biz, yolculuklarımızda mutlaka İzmit’e uğrar ve pişmaniye alırız. Bu bir gelenektir. Bizim geleneklerimiz oldukça zengin. Bu organizasyonların amacı kültürümüzü dünyaya tanıtmaktır.” dedi.