Edirne merkezde iki tarihi evde çıkan yangını, ev sahipleri gözyaşları arasında izledi.
İstanbul Caddesi İnönü İlköğretim Okulu yanında bulunan Yılmaz Veznelikli’ye ait evde tadilat çalışması yapıldı. Pürmüz adı verilen ısı tabancası ile yapılan çalışmalar sırasında evde yangın çıktı. Kısa süre içerisinde büyüyen yangın iki katlı evin tamamını kapladı. Yangının başlamasıyla olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi.
Ancak ekiplerin yaptığı müdahaleye rağmen yangın kontrol altına alınamadı. Evin çatısından yükselen alevlere müdahale etmeye çalışan itfaiyeciler büyük tehlike atlattı.
Kontrol altına alınamayan alevler daha sonra yanda bulunan 100 yıllık bir geçmişi bulunan Edirne’nin bir başka geleneksel evine sıçradı.
Alev topuna dönen her iki eve müdahale uzun sürdü. İlk evdeki yangına müdahale etmede güçlük çeken itfaiye, iki evdeki yangına müdahale ederken daha da zorlandı. İtfaiye erlerinin yangına müdahale sırasında yaşadığı panik nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandı. Bir itfaiye personeli binadaki camı kırmak isterken yaralandı. Eli kanlar içinde kalan itfaiye ilk müdahale olay yeri yakınında bulunan bir eczanede yapıldı.
Uzun süren müdahalenin ardından yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Nihat Öcalan’a ait olduğu öğrenilen ikinci evde bir aile yaşadığı, ailenin, komşudaki yangın öncesinde evi boşalttığı öğrenildi. Yangın sırasında Eski İstanbul Caddesi ve caddeye giden sokaklar trafiğe ve insan geçişine kapatıldı.
100. yıllık evi kullanılamaz hale gelen Nihat Öcalan, komşudaki tadilat çalışmaları nedeniyle yangının çıktığını söyledi. Kontrol altına alınamayan yangının daha sonra kendi evine sıçradığını belirten Öcalan, evini restore etmek için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay aldığını kaydetti. Öcalan, restorasyon planını hazırladığını ancak çalışmalara başlamadan evinin yandığını ifade etti.