Uzmanlar, yaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte insanların beslenme konusunda birtakım yanlış bilgilere sahip oldukları, bunun da sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti.
    Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tatil döneminde açık büfe yemeklerin bilinçsiz tüketilmesi durumunda çeşitli sağlık sorunlarına sebep olduğuna dikkat çekildi.
Özellikle tatillerde açık büfe yemeklerin bilinçli tüketilmesi istenen açıklamada, turistik otellerde büyük israflara neden olan açık büfe yemeğin bilinçsiz beslenmeye neden olduğu ve çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiği vurgulandı. Açık büfeden de sağlıklı bir şekilde beslenilebileceğinin vurgulandığı açıklamada, yemek çeşitlerini görmeden önce ne yenileceğinin planlanması gerektiğine işaret edildi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu tavsiyelerde bulunuldu:
    "Kesinlikle açık büfede ölçüyü kaçırmamak gerekir. Tabağınıza yemek alırken seçeneklerin sizi cezbetmesine izin vermeden planınıza sadık kalın. Seçimlerinizi günün kalan kısmında ne yiyeceğinizi düşünerek yapın. Öğle yemeğini fazla yediyseniz daha hafif gıdalardan oluşan bir akşam yemeği ile günü bitirin. Fiziksel aktiviteyi ihmal etmeyin. Yemeklerden sonra kısa bir yürüyüş yapabilir, güneşlenmek yerine yüzebilir veya bulunduğunuz yerin imkanlarına göre tenis, aerobik gibi aktivilere katılabilirsiniz. Akşam yemeğini fazla kaçırdığınız için ertesi gün kahvaltıyı atlamamalısınız. Tabağınızı büyük porsiyonlarla doldurmak sizin vücudunuza zarar verir. Büyük porsiyonlardansa küçük ama değişik tatların bir arada olduğu bir tabak vücudunuz için daha yararlıdır. Etrafınızdaki insanların seçtiği yiyeceklerden etkilenmeyin, kendi seçimlerinizi yapın. Salatayı bol bol tercih edin ama; tek başına bir porsiyon salatanın patates kızartması veya hamur işleri kadar yüksek kalori içerebileceğini unutmayın. Yüksek yağ ve mayonez içeren soslardan uzak durun. Yemeğinizi yavaş ve sakin bir şekilde yiyin; aşırı doymuş hissetmeden önce yemeyi bırakın. Doyduğunuzu hissettiğiniz anda tabağınızı bırakın."