Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, barışın toklukla geleceğini ve bunun içinde toprağın önemli olduğunu vurguladı. Karaca,"Açlıkla barışık olmak mümkün değildir. Toplumsal barış, topraktan gelecektir." diye konuştu.
Tepebaşı Belediyesi tarafından Çamlıca Mahallesi’ne yapılan 'Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı'nın açılışı için Eskişehir’e gelen Karaca, Taşbaşı Kültür Merkezi’nde çevreciler ile bir araya geldi. Son zamanlarda dünya gündemine oturan gelişmemiş ülkelerdeki açık sorununa değinen Karaca, açlıkla barışık olmanın mümkün olamayacağına dikkat çekti. Karaca, "Dünya açlığa doğru gidiyor. Birleşmiş Milletler’in beş yıl önceki bir raporuna göre, dünyada 2 milyar 800 milyon kişi 2 dolar ve altında gelire sahip. 2030 yılında bu rakamın 5 veya 5.5 kişiye çıkacağı tahmin ediliyor. Global ekonomi denilen canavara son vermek durumundayız:" dedi.
Tüketim ahlakına dikkat çeken Karaca, her bireyin kendi hissesine düşenden fazlasını istememesi gerektiğini, bunun oluşmasında da insanın kendisinden başka imkânın mevcut olmadığını söyledi. Karaca, "Kişi kendi hissesine düşenden fazla tüketmemeli. İnsanoğlu talep edecek ve yeni bir ekonomi kurulacak. Ben istemezsem, birileri satamayacak. İstemiyorsam tüketmeyeceğim." ifadelerini kullandı.