Hukuka Çağrı Platformu, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterdi. Terörün hiçbir çözümün parçası olamayacağı kaydedildi.
        Kayseri Hilton Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde barosu avukatları katıldı. Yozgat Barosu Avukatı Hukuka Çağrı Platformu Sözcüsü Ergun Çiftçi, terörün hiçbir çözümün parçası ve yardımcısı olamayacağını söyledi. 30 yıldır devam eden terör nedeniyle, bu milletin 10 binlerce şehit verdiğini, bir o kadar insanın en hayati organlarını kaybederek sakat kaldığına dikkat çeken Çiftçi, “Bu süreçte, yine on binlerce sivil terör nedeniyle hayatını kaybetmiş ve kaybolmuş, 10 binlerce aile mağdur olmuş, boş vaatlerle aldatılan, kandırılan 10 binlerce Kürt genci eline silah tutuşturularak, dağa çıkarılarak ölüme mahkum edilmiştir. Terör olayları nedeniyle geride, insanların geleceklerinin ipotek altına alındığı, huzurlarının yok edildiği, terör cenderesi nedeniyle kaynakların heba edildiği bir ülke meydana getirilmiştir. Gelinen noktada artık açık-seçik belli olmuştur ki, terör örgütü bir kısım dış mihrakların taşeronu haline gelmiş, iç ve dış örgütlerin güdümüne girmiştir. Terör örgütü güya! Kürt halkı adına hak ve özgürlük taleplerinde bulunduğunu iddia ederek hareket ettiğini ifade etmeye çalışsa da bu iddiadan tamamen uzaklaşmış, ülkenin gündemine, uluslar arası durum ve şartlara göre eylem yapan bir örgüt halini almıştır. Terör ancak kendisine lanet doğuruyor ve hiçbir çözümün parçası ve yardımcısı da değildir. Bu toplumun her kesimi tarafından çok açık idrak edilmiştir ve her kesim tarafından açıktan da dillendirilmektedir. Artık toplum kesimleri kendilerini huzur içerisinde hissedecekleri, ülke kardeşliğinin ayrışmadığı kaynaştığı, insanların birbirlerini anladığı ve daha iyi anlamaya çalıştığı çözüm ortamı bekliyor. Bu uğurda toplum gelecekte alkışlanacak ve takdirle yad edilecek ancak bugün taşlanmayı göze alabilecek fikir ve kanaat önderleri bekliyor. Tüm sivil toplumun ve aydınların huzur ve barış için bir destek ve ortak akılda buluşma hareketi başlatması temennisindeyiz.” diye konuştu.
        Son Silvan saldırısı hakkında, basında farklı değerlendirmeler yapıldığını hatırlatan Çiftçi, saldırının her yönüyle aydınlatılması gerektiğine dikkat çekti. Bu milletin ordusu ile var olduğunu ve ordusu ile var olmaya devam edeceğini ifade eden Çiftçi, bu güne dek de kutsal bildiği ordusuna karşı milletin saygıdan başka bir tavırda olmadığını vurguladı. Hiçbir insan ve kurum hatadan ari olmadığı gibi TSK’da da hatalar, aksaklıklar olduğu, kötü niyetli mensuplarının olduğunun son dönemde sıkça konuşulduğuna değinen Çiftçi, TSK’nın saygınlığının devamı için hataların, kusurların örtülmediği, kötü niyetli olabilecek insanların görmezden gelinmediği bizzat kurumca ortaya konulması gerektiğini dile getirdi.
        Evlatlarını yurt savunması için kınalayarak gönderen anaların, babaların ve bütün toplumun aklında en ufak bir şüphe kalmayacak şekilde olayların aydınlatılması gerektiğini belirten Çiftçi, “13 evladımızı kaybettiğimiz bu olayda, kusuru ve ihmali olanlar var ise bunlar yönünden de gerekli tahkikat yapılarak kamu vicdanı rahatlatılmalıdır.” dedi.