Batman'da ölü ele geçirilen teröristin Mersin'deki cenazesinde olaylar çıktı.
Polis Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile başkan yardımcıları ve BDP İl Başkanı Musa Kulu’nun da aralarında bulunduğu 100 kişiyi göz altına aldı.
Öldürülen terörist Musa Şakar’ın cenazesi Nur Camiindeki tören sonrası Akdeniz Belediyesine ait cenaze aracı ile Güneykent Mezarlığına getirildi. Otobüs ve araçlarla cenazeye katılan yaklaşık 300 kişi ise mezarlık dışında araçlarından indi. Kalabalık, terör örgütü lehine sloganlar atarak mezarlığa girdi.
Kalabalık öldürülen terörist Şakar’ın cenazesinin defin işlemi sırasında terör örgütü lehine slogan atıp örgüte ait bez parçaları açınca polis ekipleri kalabalığı sık sık uyardı.
Kalabalık uyarılara rağmen slogan atmayı sürdürünce Çevik Kuvvet ekipleri ve zırhlı araçlar mezarlığa girdi. Polis helikopteri de havadan tedbir aldı. Polis dağılım sırasında kalabalığın önünde bariyer oluşturdu. Kadınlar ile çocukları ve cenaze yakınlarını bırakan polis tek tek göz altı işlemi başlattı. Ekipler aralarında Akdeniz İlçe Belediye Başkanı BDP’li Fazıl Türk, Başkan yardımcıları Mehmet Altuntaş ve Uğur Çat, BDP İl Başkanı Musa Kulu, Yenişehir İlçe Başkanı Abdullah Sayılgan ile Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Zeki Etiz'in de bulunduğu 100 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler Çevik Kuvvet’e ait otobüslere bindirilerek sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Öte yandan mezarlıkta yapılan aramalarda ise çok sayıda bıçak ile örgüte ait bez parçaları ve kar maskeleri bulundu.