Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi, 22. Konsey toplantısını Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Konsey Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran’ın önderliğinde yapılan toplantıda yurt dışındaki fakültelerde Türkiye’de karşılığı olmayan branşlarda eğitim alıp ülkede hasta bakmak isteyenler yabancı hekimlerin durumuyla ilgili sorunlar da masaya yatırıldı.
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Toplantısı’na YÖK Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, 8 rektör, çok sayıda rektör yardımcısı, dekan ve akademisyen katıldı.         
    Toplantının açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, toplantının üniversitesinde düzenlenmesinden onur duyduklarını kaydetti.
    Tıp ve sağlık bilimleri alanında son yıllarda ciddi gelişmeler ve değişimler kaydedildiğinin altını çizen Prof. Dr. Akan, uluslararasında da çok iyi ilişkiler geliştirildiğine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Akan, değişim ve gelişim olmazsa herhangi bir problem söz konusu olmayacağına ve bu nedenle konseyin gündeminin çok daha sınırlı hale gelebileceğine işaret etti.
    Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ise konsey ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    Toplantıda diş hekimliği, eczacılık, tıp, veterinerlik ve sağlık bilimleri fakülteleri ile sağlık yüksekokulları ve yüksek hemşire okullarıyla ilgili iç konseylere gelen sorunları tartışıp çözmeye çalışacaklarını ifade eden Prof. Dr. Enver Duran, “Genel baktığımızda en büyük sorunlu bölge Sağlık Bilimleri Fakülteleri. Türkiye, değişim ve ilerleme içerisinde. Ama bize gelen sorunların büyük çoğunluğu bu fakültelerden çıkıyor. Nedenini anlayamıyorum. En büyük sorun yırt dışında okuyanlarda. Elleriyle tedavi yapan bir bölüm var. Burada eğitim görüp Türkiye’de tedavi yapmak istiyorlar. Konsey olarak onları yönlendirmeye ve çözüm bulmaya çalışıyoruz.“ dedi.
    Kuvvetler ayrımında mezun olduktan sonra kişilerin sorumluluk yetkileri ve yapabilecekleri arasında bir sinerji yakalanamadığının altını çizen Prof. Dr. Duran, “Fakülte, yüksek lisans, doktora derken yardımcı doçent sıralamasındaki insanların, aldıkları eğitim ve uygulamalarıyla yetkileri olmaları lazım. Bu yetkiler arasında zaman zaman özellikle yurt dışında olmadık Türkiye’de karşılığı olmayan branşlarda eğitim alıyorlar, geliyorlar ben bunu yapmak istiyorum diyor. Biz de hangi aralık içerisinde hangi kategorideki maddeye giriyor, hangi maddeyle çalışması gerektiklerini çözebiliyoruz. Bazen mutlu bazen mutlu olmuyorlar. Kişilerin istekleri ve yüksek beklentileri var. Sizin elinizde profesyonel olmayan bir ehliyet var, TIR kullanacağım deniliyor. Biz de onları yönlendirerek tır kullanma hakkı olanların hakkını veremeyiz diyor veya siz Türkiye’de şunları yapabilirsiniz diyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bize desteklemesi ve bir yerde buluşmamız lazım.“ ifadelerini kullandı.