Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda TM 2, TM 3 puan türünde Türkiye ikincisi olan Abdurrahman Erkam İlhan, kazandığı başarının büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.
LYS’de TM 1 ve TM 3 puan türünde Türkiye ikincisi olan Abdurrahman Erkam İlhan, Maltepe Dershanesinde başarısını kutladı. Düzenlenen basın toplantısında Maltepe Dershanesi Genel Müdürü İsmail Özeren, Mart ayında yapılan YGS’de 500 tam puan alarak tüm puan türlerinde Türkiye şampiyonu olan Mehmet Bilal Doğan’ın, Yerleştirme YGS 1, 2, 4, 5, 6 puan türlerinde Türkiye birincisi olduğunu kaydetti. Abdurrahman Erkam İlhan'ın da Haziran ayında yapılan LYS’de, TM 2 ve TM 3 puan türlerinde Türkiye ikincisi olduğunu ifade eden Özeren, "İlk 10 da 4 tane daha öğrencimiz var. Türkiye geneli bu büyük başarıların yanında kitlesel başarı da yüksek puan ortalaması ve kazandırma oranına sahibiz." dedi. Bundan sonraki en önemli aşamanın bilinçli tercih yapmak olduğu uyarısında bulunan Özeren, tüm öğrencilere ücretsiz olarak bu konuda danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getirdi.

LYS'DE TÜRKİYE İKİNCİSİ İLHAN: BÜYÜK BİR ONUR VE MUTLULUK KAYNAĞI
Özeren’den sonra söz alan LYS’de TM2 ve TM3 puan türünde Türkiye ikincisi olan Abdurrahman Erkam İlhan, sınava hazırlık aşamasında kendisine destek olan ailesi ile okul ve dershane öğretmenlerine teşekkür etti. Sınava hazırlanmanın uzun bir süreç olduğunu dile getiren İlhan, “Yaklaşık 1.5 yıldır bu sınava hazırlanıyoruz. Bunun sonunda böyle bir sonuç onur ve mutluluk verici. Benim dışımdaki tüm arkadaşlarıma kazandıkları başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, söylecek çok da bir şey bulamıyorum.” diye konuştu.

"BÖYLE BİR SONUÇ ELDE ETMEK GÜZEL"
Yerleştirme YGS beş puan türünde Türkiye birincisi olan Mehmet Bilal Doğan ise, sınavın zorlu bir süreç olduğunu belirtti. Doğan, "Herkes büyük bir ekiple çalışıyor. Önce aileme sonra okul ve dershanedeki öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Uzun ve yorucu bir süreçte tüm hayatımızı bir sınava yoğunlaştırıyoruz. Yıpratıcı, yorucu bir süreç. Bunun sonucunda güzel bir başarı olduğu zaman insan mutlu oluyor, yoksa boşa gitmiş gibi hissediyor. Güzel bir sonuç elde etmek güzel, o yüzden mutluyum." dedi.
Şifre iddialarının moralini bozup bozmadığının sorulması üzerine Doğan, "Şifre iddialarını önce önemsemedik ama haberler fazlaşınca insan biraz korkuyor. Ancak tabi onları önemsemeyip, ne kadar üstünüze gelse de diğer sınava konsantre oluyorsunuz. Soruşturma sonuçları açıklanınca rahatladık. Sonra diğer sınava çalışmaya devam ettik." diye konuştu.