Türkiye’de trafik kazaları nedeniyle her yıl yüzlerce insan hayatını kaybederken, binlerce insan ise sakat kalıyor. Trafik kazalarında maddi hasarlı veya ölümlü kazaların yanı sıra kazalardan sakat kalan vatandaşlar için harekete geçen Grup Merkez Hasar Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri, unutulmuş, müracaat edilmemiş trafik kazaları sonucunda elde edilmemiş tazminatları çıkartıp bir yıl içerisinde 100'ü aşkın hak sahibine ulaştırdı.
Grup Merkez Hasar Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Erzurum İl Müdürlüğü, 10 yıl içerisinde meydana gelen kazalarda hak kaybı yaşayan mağdurlar için harekete geçti.
Unutulmuş, müracaat edilmemiş trafik kazası sonucunda elde edilmemiş tazminatları çıkartıp yaklaşık bir yıl içerisinde yüzü aşkın hak sahibine ulaştırdıklarını söyleyen İl Müdürü Salih Uludağ, trafik kazası neticesinde Türkiye’de faaliyet gösteren sigorta şirketlerine karşı trafik kazası geçirip yaralanan, vefat eden vatandaşların tazminatlarını 45 ile 90 gün içerisinde hesaplarına aktardıklarını söyledi.
Amaçlarının, trafik kazası geçiren ve mağdur olan vatandaşların çok kısa süre içerisinde uzman kadrolar aracılığı ile tazminatlarını çıkarıp kendi yada yakınlarının hesaplarına aktarmak olduğunu vurgulayan Uludağ, “Mağdur vatandaşları bu güne kadar anlatılmayan, haberdar edilmeyen bu tazminatlardan haberdar ettik. Yüzü aşkın ailenin geriye dönük 10 yıllık mağduriyetlerini maddi olarak lehlerine sonuçlandırdık ve tazminatlarını ailelerinin hesaplarına aktardık.” dedi.