Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Sıtkı Yılmaz, sıfır model araçlarda görülen boya dökülmelerine karşı tüketicilerden haklarını aramalarını istedi.
Kayıp-kaçak paralarının borcunu ödeyenlerin faturasına yansıtılmasını değerlendirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Sıtkı Yılmaz, yeni araçlarda meydana gelen boya dökülmelerine karşı tüketicilere tavsiyelerde bulundu.
Kendilerine son zamanlarda bu konuda bir çok başvuru geldiğini anlatan Yılmaz, “Genelde araçların boyalarının dökülmesi ve pas tutması ‘ayıplı mal’ kapsamında değerlendirildiği için tüketicinin müracaatı sonrasında o aracın misli ile değişimi ya da fatura bedelini alınması mümkündür.” dedi.
Yaşanan boya dökülmesi ve çürümenin çok ciddi bir kusur olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bu, o arabanın değerini de düşürdüğü için tüketici bir an önce o şirkete bir ihtarname ile başvurusunu yapmalı. Üretimden kaynaklanan hata nedeni ile aracın misli ile değişimi ya da fatura parasını istemelidir. Satıcı ise bunu yerine getirmediği takdirde tüketici derneğimize başvurusunu yapması halinde kendisine yargı yoluna gitmesi için ne gerekiyorsa gerekli desteği veririz.” dedi. Yılmaz, “Bu konuda size talep geldi mi?” sorusuna ise “Bunun gibi çok talep var. Pek çok farklı marka ve modellerle ilgili şikayetler bize geldi ve bizde bununla ilgili durumu yargıya taşıdık ve olumlu karar aldık. Tüketicilerin bu durumda dört seçimlik hakkı var, bu haklarını kullanabilirler. Bu kendilerinin hukuki hakkıdır.” cevabını verdi.